Aksaray’ın yemek kültürü meydanda
GÜNDEMAksaray Gastronomi Günleri olarak bir günlük etkinlik yapıldı. Milli İrade Meydanında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, meydana kurulan stantlarda yöresel ürünlerimiz değer buldu. Resmi kurumların yanı sıra özel sektör ve kişisel olarak yapılan yemek, pasta ve tatlılar sergilendi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkan vekili Yakup Kadri Perek başta olmak üzere protokol üyelerinin de stantları gezerek yapılan ürünler hakkında bilgi almaları, yemek kültürümüzün zenginliklerine bizzat şahit olmalarına vesile oldu.
Kuyu kebabından soğan yemeğine, şerbetli börekten incelek tatlısına kadar bu yöreye özel yiyecekler çeşidinin sadece bir kaçını oluştururken, asker kurabiyeleri, şeflerin özel tarifleri ile maharetli ellerden çıkan ürünler adeta baş döndürdü. Aksaray’ın gastronomi alanında ki gizli kalmış zenginlikleri gün yüzüne çıkarılarak, yemek kültürümüzün zenginliğine tanıklık edilmesi memnun etti. *ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir