BAHREYN’DE APA OTURUMU: Türkiye’yi temsile Milletvekili Altınsoy’da katıldı
GÜNDEMManama’da düzenlenen Asya Parlamenterler Asamblesi toplantısında Türkiye, bölgesel iş birliğine güçlü destek verdi.
Bahreyn’in başkenti Manama’da gerçekleştirilen Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) oturumuna, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’da katıldı. Türkiye’yi temsil eden heyette ayrıca APA Başkanı Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Milletvekili Ömer Özmen ve Milletvekili Vecdi Gündoğdu yer aldı.
Oturumda Asya ülkeleri arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, ekonomik kalkınma, güvenlik ve sosyal sorunlar masaya yatırıldı. Türkiye’nin bu konulardaki görüşlerini paylaşan heyet, bölgesel barış ve dayanışmaya katkı sağlayacak öneriler sundu.
Aksaray Milletvekili Altınsoy’un aktif katılımı, Türkiye’nin parlamenter diplomasi alanındaki etkinliğini bir kez daha gözler önüne sererken, Manama’daki oturum Asya ülkeleri arasında ortak çözümler geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.*ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir