© Yeni Aksaray Gazetesi

Depremzedeler yararına hayır çarşısı açıldı

Aksaray İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı öncülüğünde Ulu cami önünde hayır çarşısı dualarla açıldı. Depremzedeler yararı için kurulan hayır çarşısında el emeği göz nuru çeşitli yemekler ve el işleri hayır için satışa sunuldu. Açılışa Aksaray AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, Diyanet Vakfı çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde İl Müftüsü Veysel Işıldar Kur’an-ı  Kerim tilaveti okuduktan sonra dua etti. Ardından ise açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar yaptığı konuşmada; “Birçok tarihi hadiseye tanıklık etmiş şu ulu mabedin mescidin gölgesinde Cenabıhak bize yine böyle bir hayır işinde buluşmak üzere böyle bir faaliyeti nasip ettiği için sonsuz hamdüsenalar olsun. Cenabıhak en güzel isim ve sıfatlarının tecellileriyle bizlere muamele eylesin inşallah.  Burada bir hayır çarşısı, biz kermes demiyoruz bunu artık değiştireceğiz ismini” dedi.

“Kermesin değişik anlamları da var. Bizim öz kelimelerimiz var” diyen Müftü Işıldar; “Hayır bize ait kültürümüzün Kur’an-ı Kerim’de hayırla ilgili çok kelime geçiyor. Onlardan bir tanesi de müminlerin vasıflarını özelliklerini anlatırken onlar hayır için yarışırlar, gayret sarf ederler. Müsabaka yaparlar diyor işte bu anlamda burada bugün bir hayır çarşısını burada tesis ettik. Aksaray’ımızda Salihler şehri, şehri Sülaha da inşallah kardeşlerimizin teveccühüyle başladı. Sonuna kadar da teveccühle inşallah gelecektir Niyet hayır olsun akıbet hayırlı olsun diyoruz” dedi

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise; “Biz, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle hep birlikte Türkiye’yiz, hep birlikte kardeşiz”, sözleriyle milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparak “Bizim anlayışımızda bir elin verildiğini diğer elin görmemesi var, ama bizim anlayışımızda verilen hayırların, yapılan hayırların başa kakılmaması da var. Biliyorsunuz malum zihniyetler bugüne kadar yapmış oldukları bütün hayırları boşa çıkardılar. Ama Aksaray halkı depremin ilk gününde itibaren elinden gelen bütün gayreti gösterdi. Özellikle Elbistan’da ve Maraş’ta bizim sorumlu olduğumuz bölgelerde cansiperane çalıştılar. Hem valiliğimiz hem belediyemiz halkımız çalışmalar yaptı. İnşallah bundan sonra da bu hayır çarşısıyla beraber bu çalışmalar devam edecek” dedi.

Konuşmalar sonrası Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve Müftü Veysel Işıldar ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Hayır çarşısına katkıda bulunan gönüllülerin stantlarını dolaştılar ve sohbet ettiler. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER