© Yeni Aksaray Gazetesi

Ekonomik sorunlar zamanla ve sabırla aşılacak

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TBMM Genel Kurulunda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Helal Akreditasyon Kurumu bütçeleri üzerine MHP Gurubu adına yaptığı konuşmada şunları söyledi : “Bizler, küresel bir salgınla mücadele ederken, bu salgınla birlikte özellikle ekonomik dengelerin yeniden şekillendiği bir dönemden geçmekteyiz. Üretimden, tüketime ekonomik döngünün her aşamasının derinden etkilendiği bu dönemde dünya ekonomisi ciddi bir bunalımla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizde bu dönemde özellikle kısıtlayıcı tedbirlerin hafifletilmesiyle, aşı çalışmalarında sağlanan ilerleme ve salgın yönetimine yönelik alınan acil tedbirlerle, dünya ticaret hacminde yakalanan güçlü artış ile birlikte bir toparlanma sürecine girmiştir.

Türk ekonomisi, ihracat pazarlarımızdaki talep artışı ve hizmet ihracatımız sayesinde dünyadan müspet yönde ayrışarak 2021 yılında güçlü bir şekilde toparlanma göstermiştir. Bunu rakamlarla ifade edecek olursak Ülkemiz; 2021 yılının ilk çeyreğinde %7,2, ikinci çeyreğinde %22 ve üçüncü çeyreğinde ise %7,4 büyüme oranlarını yakalamıştır. İhracatımız ve imalat sanayiimiz, güçlü büyümenin lokomotifi olmaya devam etmiştir.

Nitekim ihracatımız geçtiğimiz yılın kasım ayına göre %33,4'lük artışla 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşerek Cumhuriyet tarihimizin aylık bazda en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, pandemi sonrası dönemde de yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde yükselecek ve müreffeh bir ülke olma hedefine doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir.

Bu noktada, Cumhurbaşkanımızın imzasıyla geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan bir genelge ile "Marka Olarak 'Türkiye' İbaresinin kullanımının özendirilmesi kararının, TÜRK MALI imgesinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasında çok isabetli bir adım olduğunun altını çizmek istiyorum.

Ülkemizin gururu, yerli ihraç ürünleri, bundan sonra dünyayı Turkey ve benzeri ifadelerle değil Türkçe olarak TÜRKİYE adı ile dolaşacaktır. Ayrıca her türlü faaliyet ve yazışma da ülkemizin isminin Türkiye olarak ifade edilecek olması, ‘SEVDASI TÜRKİYE’ olan herkesi memnun etmiştir.

Son iki hafta içerisinde dövizin 2 kat artmasının sebebinin siyasi olduğunu biliyoruz ve bunu da hemşehrilerimiz ile paylaşıyoruz. Bu dönemde Amerika’da Avrupa’da Türkiye’de savaş mı çıktı, barış mı yapıldı? Ne oldu da döviz 2 kat arttı?

Ülkemiz daha öncelerde de benzer sıkıntıları yaşadı. 5 Nisan 1994’te döviz 4 kat arttı. Şubat 2001’de 2 kat arttı. Bu derin kriz dönemlerinde para kazananda oldu, iflas edenlerde oldu. Ancak hayat devam etti devam ediyor da.

Ancak açılım devam etseydi 793 şehit vererek girdiğimiz Diyarbakır bugün nasıl olurdu? 15 Temmuz’dan sonra Türkiye nasıl bir ülke olurdu! Bunun yorumunu da milletimize bırakıyorum.

Bu noktada şu durumu özellikle hatırlatmak istiyorum. Küresel salgın döneminde sadece Konya 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 650 fabrikada çalışan 52 bin işçi kardeşimizde, Aksaray Organizesinde veya sanayisinde esnafımızın yanında çalışan da, emekli de, memur da, amir de, muhtar da, milletvekili de, maaşını aldı.

Muhalefete göre bu maaşları kim verdi Devlet! Şuan da görüşmekte olduğumuz bütçe gelirlerinin % 80’ inin vergilerden oluştuğunu hepimiz biliyoruz.

Bu süreçte sanayicinin, esnafın, vatandaşın ödemesi gereken vergilerin ertelendiğini, ötelendiğini de bilmekteyiz.

O zaman muhalefetin işine geldiğinde muhatap olarak gösterdiği hükümet, vatandaşa veren el olunca da Devlet! Milliyetçi Hareket Partisi olarak Devleti korumak, kollamak da bizim sorumluluğumuzdur.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletimizin sağduyusuna güveniyor, başta ekonomi olmak üzere bütün sorunlarımızın zamanla ve sabırla aşılacağına inanıyoruz.” *AYHAN ÖZDEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER