Günlük 500 civarında tahinli il dışına gönderiliyor
GÜNDEMAksaray’da ramazan ayının özelliklerinden olan ve coğrafi işaretli ürünlerden biri de Aksaray tahanlısıydı. Gurbette olan Aksaraylıların tahanlı özlemleri kargolar sayesinde yurdun her köşesine gönderilerek özlemler gideriliyor. Aksaray’da fırınların ürettiği tahanlılar şehirde tüketilmenin yanı sıra dışarıya da gönderilmesi yöreye özgü bir ürün olma özelliğini sergiliyor. Günde 500 civarında tahanlının il dışına gönderilerek, Türkiye’nin değişik yörelerinde bulunan hemşehrilerimizin hasretleride bir parça olsun giderilmiş oluyor. Şehirde marka olmuş işletmelerce üretilen tahanlının, damak tadına uygun olanları daha çok tercih edilirken, bu işletmelerde günde 1000 civarında tahanlı üretimi yapılarak, ramazan ayının özellikli yiyeceği olarak hafızalarda da yer ediyor. *ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir