© Yeni Aksaray Gazetesi

İsrafı önleyemezsek geleceğimiz karanlık

Her yıl üretilen 4 milyar tonluk gıdanın sadece 2,7 milyar tonunun tüketildiği, 1,3 milyar tonluk gıdanın israf edildiği bildirilerek, “açlık sorununu çözmenin yolu israfı önlemekten geçiyor. 2050 yılına kadar gıda tüketimi en az 1,6 milyar ton artacak. Bunun yarısı israfın azaltılmasıyla karşılanabilir” denildi. Şayet ülkemizde israfı ciddi olarak önleyemezsek konunun uzmanlarına göre geleceğimiz karanlık altında kalacak. Hergün ekmekten sebzeye, meyeveden yemek çeşitlerine kadar yapılan israfın dizboyu nitelikte olması geleceği okumada endişeleride beraberinde getiriyor.*HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER