© Yeni Aksaray Gazetesi

Kentsel Dönüşüm ihaleye çıkıyor

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediyenin bölge bazlı yapacağı kentsel dönüşüm dışında vatandaşların bina bazında bireysel olarak yapacakları kentsel dönüşümleri de teşvik etmek için planlamalar yaptıklarını duyurdu.

Aksaray’da mevcut Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’deki en iyi projelerden biri olduğunu, yüzde 95 oranında uzlaşma sağlandığını ve riskli binaların tamamının yıkıldığını ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nin projelendirmesi bitti. Yüzde 95 oranında bir uzlaşma ile Türkiye’de yapılan projeler içerisinde çok iyi bir noktadayız. Kalan yüzde 5’lik kısımda fazla sayıda mirasçısı olan ve, 5-6 veya daha fazla parçaya bölünmüş mülkleri kapsıyor. Bu mülkleri dışarda tutarsak tamamında uzlaşma sağladık diyebiliriz. En önemli ve zaman alan kısmını hallettik. Bne destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.” dedi.
“9 HAZİRAN’DA İHALE YAPILACAK”
Kentsel Dönüşüm Projesi’nin proje tadilatından ve teknik sebepten dolayı ihalesinin iki kez ertelendiğini belirten Dinçer, “9 Haziran’da ihale yapılacak. 500 gün gibi bir takvim gözüküyor. En hızlı şekilde inşaatları tamamlayıp, konutları, dükkânları, ofisleri hak sahiplerine teslim edeceğiz. Anlaştıkları ölçüde bu takvim ilerleyecek. Orada ki vatandaşlarımızın hepsi kira yardımından faydalanıyor. Bu kira yardımını Cumhurbaşkanımız arttırdı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 3 milyona yakın kira yardımı yapılıyor. Bu projemizi son aşamaya getirdik.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞLAR TEŞVİK EDİLECEK”
Aksaray’da başka bölgelerde de kentsel dönüşüm planlandığını ifade eden Dinçer, “Hangi bölgelerimizde kentsel dönüşüm yapacağımız konusunda kendi çalışmamızı tamamladık. İki etaptan, üç etaptan oluşan bölgelerimizde var. Alternatifli bir çalışma yaptık. Devam ettireceğiz. Bölge bazındaki kentsel dönüşüm zaman açısından uzun vadeli işler olması sebebiyle bir buçuk yıla yakın anket yönetimiyle veri topladık. Teknik, sosyolojik, ekonomik alanlarda bir rapor hazırladık ve ilgili bakanlığımıza sunduk. Bu işler çok uzun zaman alan işlerdir. Ülkemizde, 8-10 yıl uzlaşma süreci süren kentsel dönüşüm işleri var. Vatandaşların mağduriyeti olabiliyor. Revizyon imar planı değişikliğinde bir yöntem uygulayacağız ada bazında değil de, bina bazında kentsel dönüşüm yapmak adına vatandaşlarımızı teşvik etmek adına ne yapabiliriz.
Bir bölgeyi almaktansa bina bazlı kentsel dönüşümde vatandaşımızı teşvik etmek adına ne yapabiliriz konusunda çalışıyoruz. Vatandaşımız kendi binasını yıksın yeni binasını yapsın. Hem vatandaşlarımız daha sağlıklı güvenli binalarda oturacak hem de binalarımız yenilenmiş olacak. Herkes karlı çıkacak. Bu konu sanayi alanının planlanması ile ilgili kararın içinde olacak. Meclis’imize getireceğiz ve askı süreçleri ve uygulamalar ile devam edecek. Belli şartlarda binasını yenilen vatandaşlarımıza kat verilebilir, maliyetini karşılama noktasında ayrıcalıklarda bulunarak vatandaşlarımız teşvik edilebilir. 99 öncesi ve 99 sonrası yapılar diye baktığımızda daha eski binaların göze çarptığını görmek mümkün. Hem bireysel olarak hem de bakanlık ve belediye ile kentsel dönüşüm işini yürüteceğiz.” dedi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER