© Yeni Aksaray Gazetesi

Kuru fasulye tarlasında inceleme yaptılar

Milli yiyeceklerimiz arasında yer alan ve yemek kültürümüzün baş tacı niteliğindeki kuru fasülye Aksaray’ın bereketli topraklarında hayat bularak yetiştirilmesinde, İl Tarım Müdürlüğünün uzman ekipleri tarafından ekim alanlarında incelemeler sürüyor.

Aksaray İli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olarak, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında dağıtımı yapılan kuru fasulye tohumlarının ekim alanlarındaki kontrolleri titizlikle devam ettiği bildirildi. Bu proje ile amaçlanan, verimliliği arttırmak ve tarımsal üretimi desteklemek adına çiftçilerimize destek oldular.

Kontroller sayesinde, ekim alanlarında gerekli sulama, gübreleme ve zararlı organizma kontrolü gibi tarımsal uygulamaların düzgün bir şekilde yapıldığından emin olmanın yanı sıra, tohumların doğru bir şekilde ekildiği ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü de incelediler.

Bu süreçte gösterilen özen sayesinde, çiftçilerimize daha iyi verim elde etme imkanı sunmakta ve tarım sektöründe sürdürülebilirlik sağlanıyor. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER