© Yeni Aksaray Gazetesi

Organik düşkünü olduk

Dengeli beslenmeden organik beslenmeye kadar uzmanların önerileri artık günümüzde medya iletişim araçlarıyla vatandaşları bilgi sahibi yapıyor. Gerek gazetelerde gerekse televizyon ve sosyal medyada organik tufanı esiyor. Bu yüzden vatandaşlar Pazar yerlerinde ve marketlerde organik ürünlere hücum ediyor.

Mevsim itibariyle Aksaray topraklarında yetişen domates başta olmak üzere biber, salatalık patlıcan sarımsak ve pırasa gibi mamuller en çok rağbet görenlerin başında geliyor. Mevsimin sonuyla birlikte ürünün de sonunun yaklaştığı bu günlerde organik takıntısı olan vatandaşlar bu işi moda haline getirenleri de dahil ederseniz, organik ürün satıcılarının artmasına neden oluyor. Kimi satıcılarında organik diyerek ticaretti göz açıklığa dönüştürmesi yeni bir satış yöntemi olarak kabul ediliyor.

Aksaray’da üretilen domates ve biberlerin cinsine göre bölgemiz tüketicisine yerken lezzet ve keyif vermesi, kilo kilo alınan domates ve biberlerin donduruculara doldurulup kış aylarında da aynı nitelikte tüketilmesine neden oluyor. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER