© Yeni Aksaray Gazetesi

TAVASI, KÖMBESİ VE MUHACİR BÖREĞİ İLE Buyurun Gastronomi Şenliğine

Güzelyurt Meslek Yüksekokulu geleneksel Gastronomi Şenliğinde yine yöresel ürünlerini sergiledi. Yüksek Okulun Aşçılık bölümü öğrencileri birbirinden leziz yöresel ürünleri hazırlayıp sergileyince damak zevkine düşkün vatandaşların ilgi odağı oldu.

Üniversitenin Bahar Şenlikleri kapsamına alınan Gastronomi Şenlikleri Güzelyurt ilçe meydanında yapıldı.

100 öğrenci 11 farklı yemek hazırlayarak hünerlerini sergiledi. ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Gastronomi Şenliğinin Güzelyurt İlçesinin turizm potansiyeline katkı bakımından önemli bir noktada yer aldığını söyledi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da yaptığı konuşma da, yemek yemenin bir ihtiyaç olmanın ötesinde ülkelerin ve şehirlerin tanıtımı açısından kıymetli bir değer olduğunu kaydetti. Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ise, Güzelyurt MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Can, etkinliklerin geneli hakkında bilgiler verdi ve gastronomi öğrencileri meslek yemini etti. Bölgeye özgü 11 farklı yemek hazırlandı ve yaklaşık 700 kişiye servis edildi. Bunların arasında Güzelyurt tavası, kömbesi, muhacir böreği ve kurabiye ön plana çıkanlar arasında yer aldı. Gastronomi Şenlikleri, yemek yarışması, panel, pasta ve deniz ürünleri eğitimi ve eğlence gibi farklı etkinliklerle üç gün boyunca devam edecek

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER