© Yeni Aksaray Gazetesi

Yerli üründe son mahsuller

Sonbahar kokularının hakim olduğu günümüzde bağ ve bahçelerde üretilen yerli ürünlerin artık son dönemlerine yaklaşıyoruz. Domates, biber, salatalık, kabak ve fasulyede son demler olarak bilinen ürünler Pazar yerlerinde tezgahlarda yığılarak, mevsimin sonuna yaklaşılması ile birlikte kısa bir müddet daha tezgahları süsleyecekler. Fasulyenin 70-80 liraya kadar çıktığı, domatesin 40 lira civarında seyrettiği, salatalık 25-30, kabak ise 20 lira civarında işlem gördüğü günümüzde, artık o eski günlerin ucuzluk dönemleri de geride kalmış oluyor. 15-20 gün daha son mahsullerin toplanarak tüketiciye sunulacak olan Aksaray’ın bağ ve bahçelerinde üretilen yerli ürünler, kış aylarına girilmesi ile birlikte, gelecek yılın haziran ayına kadar ortada görünmeyecekler. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER