ABAYLAR
Aksaray
29 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Ev hanımları kışlık yufka hazırlığına başladı

Ev hanımları kışlık yufka hazırlığına başladı
Aksaray’da kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve 1 yıla yakın bayatlamadan muhafaza edilebilen yufka ekmek yapımına başlandı.

Aksaray’da gelenek haline gelen kışlık yufka ekmek yapımı telaşı başladı. Kış aylarının yaklaşmasıyla özellikle kırsalda yaşayan kadınlar, yufka ekmek yapımı için kolları sıvadı. Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen kadınlar, hava kararıncaya kadar imece usulü yufka ekmeği pişirmeye devam ediyor. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan un, tuz ve su ile yoğrulan hamurlar, maharetli ellerde beze haline getiriliyor. Bezeler diğer kadınların oklavalarında incecik açılıp yufka haline getiriliyor ve daha sonra ateş üzerindeki saçta pişirilerek ekmek halini alıyor. Bir yıl boyunca evlerin serin yerlerinde ve depolarda muhafaza edilen yufka ekmekler, bayatlamadan tüketiliyor.
Kışlık yufka ekmek yapımına başladıklarını söyleyen kadınlar, “Kış hazırlığındayız, senede 2 defa ekmeğimizi yapıyoruz. Kış boyu bu ekmeği yiyoruz. 6 ay, bir yıl bu ekmek dayanır. Un, tuz, su ile yufka ekmeğimizi yapıyoruz. Sabah başlıyoruz ekmek yapmaya akşama kadar devam ediyoruz. Aile bütçemize de katkı sağlıyoruz” dedi. *İBRAHİM AMAÇ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!