Kurbanlık çok, son güne bırakmayın
Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşları kurbanlık heyecanı sardı. Kurbanlıklar da bir yandan alınmaya başlandı. Kırmızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Ayhan Özkök, Aksaray’da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların çok olduğunu, ithale gerek olmadığını kaydetti.
Aksaray’da kurbanlığın fazlasıyla olduğunu kaydeden Başkan Özkök , “İthal hayvan almamıza gerek yok. Kurbanlılarda uygun gidiyor. Kurban eti, kasaptan alınan etten daha uygun fiyata geliyor. Kurbanlık olarak kuzu da var, dana da var. Vatandaşlar büyükbaş kurbanlığı tercih etsinler. Büyükbaş hayvandan et çok çıkar. Kuzuda yağ çok olur. Kuzunun %40’ı yağ olur, 60’ı et olur. Dananın %80’i,%90’ı et olur. Şuanda alınan kurbanlıklar, kasaptan alınan etten daha iyi oluyor. O yüzden kurbanlık seçimlerini danadan yana kullanabilirler. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarımız kişi başı 11 bin, 12 bin ve 13 bin arasında değişiyor. Sağlımızın içinde dana eti iyi geliyor. Fazla yağ olmadığı için. Kurban bayramımız acıya dönüşmemesi için, kalp rahatsızlığı olanlarda dana kesebilirler ve tercih edebilirler.” şeklinde konuştu.
Kurbanlıkların son ana bırakılmamasını vurgulayan Kırmızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Ayhan Özkök, “Vatandaşlar şimdiden kurbanlarını alsınlar. Vatandaşlarımız ucuz olur diye son ana kadar kurbanlık almıyor ama ucuzlamaz. Son ana bırakılan kurbanlıklar mağdur olabilirler çünkü kalmıyor. Kurbanlar şimdiden temin etmemelidirler. Çevre illerde şap hastalığı görülmektedir. Dönümüzdeki dönemde buna bağlı olarak hayvan pazarlarımızda kapanabilir. Şap hastalığı nedeniyle kapanmana bilir hayvan pazarları. Vatandaşlarımız kurbanlıklar için acele etsinler.” diye konuştu. *HABER MERKEZİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.