© Yeni Aksaray Gazetesi

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ Gıdaya sahip çıkalım

Her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Gıda Günü, gıda güvenliğine ve sürdürülebilir tarıma dikkat çekmek amacıyla tüm dünyada çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu yılın teması olan “Su Hayattır, Su Gıdadır. Kimseyi Geride Bırakma”, suyun hem yaşamın hem de gıda üretiminin temel kaynağı olduğunu vurguluyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen bu özel gün, gıda israfının önlenmesi, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir üretim-tüketim alışkanlıklarının geliştirilmesi çağrısı yapıyor. Günümüzde üretilen gıdanın yaklaşık üçte biri israf edilirken, milyonlarca insan ise yetersiz beslenme ile karşı karşıya bulunuyor.

Bu konuda sosyal medyada uyarılarda bulunan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak “Gıda, doğanın insanlığa sunduğu en değerli nimetlerden biri olarak kabul ediliyor. Her bir damla su, her bir buğday tanesi ve her bir lokma gıda, büyük bir emeğin ve alın terinin ürünü. Ancak, gıda israfı yalnızca ekonomik kayıplara neden olmuyor; aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği de tehdit ediyor.” Dedi.  “Gıdaya sahip çıkmak, hayata sahip çıkmaktır” anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Ziraat Başkanı Koçak, her bireyin gıda üretimi ve tüketimi konusunda farkındalık geliştirmesinin insani bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti.*AYHAN ÖZDEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER