© Yeni Aksaray Gazetesi

2022’de Üniversitede çalışmalar artacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2021 yılında kampüs genelinde gerek fiziki gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel bakımdan pek çok çalışmanın başarılı şekilde yapıldığını söyledi.

Yeni yıl münasebetiyle bir değerlendirme mesajı paylaşan Rektör Şahin, 2021 yılını artan bir ivme ile tamamladıklarını belirtti. Alt ve üt yapı çalışmaları, yeşillendirme, akademik başarılar, eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler, şehirle ilişkiler, yeni bölüm ve programlar… Kampüs için önem arz eden pek çok çalışmanın imkânlar ölçüsünde hayata geçtiğini ve yeni pek çok çalışmanın da proje ve planlamalarının yapıldığını dile getiren Prof. Şahin, “2020’ye kıyasla 2021 yılında Salgın koşulları büyük ölçüde normalleşti. Özellikle aşılama çalışmalarıyla birlikte bu yıl öğrencilerimize kavuştuk ve yüz yüze eğitim-öğretime başlayabildik. Bu yıl bütün eğitim kurumlarında olduğu gibi ASÜ’de de en sevindirici gelişme öğrencilerin kampüse dönmeleri oldu” dedi.

- Fiziki ve Akademik Pek Çok Çalışma Tamamlandı - 

2021 yılında gerek yüz yüze gerekse uzaktan öğretim süreçlerine uyumlanacak biçimde eğitim-öğretim altyapısının güçlendirildiğini ve eksik kısımların titizlikle tamamlandığını dile getiren Prof. Şahin, “Bu kapsamda fiziki bakımdan yapılması gereken öncelikli çalışmalar tamamlandı ve elektronik ortamlardaki tüm çalışmalar gözden geçirildi. Öte yandan akademisyenlerimiz 2021 yılı boyunca önemli çalışmaları hayata geçirdi ve ASÜ, çeşitli derecelendirme kuruluşlarının listesinde üst basamaklarda yer aldı. Çeşitli kamu kurumları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, odalar ve mesleki birliklerle anlaşmalar imzalandı, etkinlikler düzenlendi. Şehir ve sanayi entegrasyonunu geliştirme hedefiyle yeni projeler ortaya konuldu ve somut adımlarla iş birlikleri bir üst faza çıkartıldı” dedi.

- 2022’nin Sağlık ve Esenlik Getirmesini Diliyoruz -

2022 yılında temponun biraz daha artacağını ve derinleşme çalışmalarına yoğunlaşacaklarını dile getiren ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Biz, 2015-2019 arası ilk dönemi daha çok fiziki altyapının şekillendiği bir süreç olarak değerlendiriyoruz. İçinde bulunduğumuz ikinci dönemimiz ise daha çok akademik, kültürel ve sosyal işlerde derinleştiğimiz bir süreç. 2022’de bu süreç biraz daha hızlanacak. Öğrencilerimiz, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer dış paydaşlarımızla birlikte Aksaray’ımız için çok daha verimli çalışmalar ortaya koyacağız. Biz, ülkemize, şehrimize ve kurumumuza âşık biçimde iş üretiyoruz ve buna devam edeceğiz.” Şahin, mesajını, “2022 yılının hepimize sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyoruz” sözleriyle tamamladı. *ASÜ BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER