© Yeni Aksaray Gazetesi

51 ÜLKEDEN 1250 ÖĞRENCİ Dünyanın renkleri Müftülükte buluştu

Aksaray Uluslararası Öğrenci Derneği ve beraberindeki heyet, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ı makamında ziyaret ederek Aksaray’daki eğitim faaliyetleri ve ortak projeler üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Aksaray, eğitim alanındaki uluslararası kimliğini her geçen gün güçlendiriyor. Aksaray Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fevzi Çay ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelerek Aksaray Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrencilerden oluşan heyet, İl Müftüsü Veysel Işıldar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Müftülük makamında gerçekleşen kabulde Dernek Başkanı Fevzi Çay, derneğin yürüttüğü projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Aksaray’ın bir eğitim şehri olduğunu vurgulayan Çay, hali hazırda 51 farklı ülkeden yaklaşık 1.250 uluslararası öğrencinin Aksaray’da eğitim gördüğünü belirterek, bu öğrencilerin şehre adaptasyonu ve kültürel kaynaşması için yürütülen çalışmaları İl Müftüsü Işıldar’a aktardı.

Uluslararası öğrencilerle yakından ilgilenen ve her biriyle tek tek hasbihal eden İl Müftüsü Veysel Işıldar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklı kültürlerin ve milletlerin İslam kardeşliği çatısı altında buluşmasının önemine değinen Işıldar, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.*ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER