© Yeni Aksaray Gazetesi

613 YILLIK MİRAS Aksaray’da tarihi buluşma

Aksaray’da Somuncu Baba’nın 613. vuslat yılı için düzenlenen iki günlük programda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer alacak. Konuya dair dün valilikte basın toplantısı yapan vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kentte yapılacak “Rûz-ı Vuslat 2. Anma Programı” öncesi bilgilendirmede bulundu. Vali Kumbuzoğlu, Somuncu Baba Hazretleri’nin 613. vuslat yıl dönümü için 19–20 Kasım tarihlerinde geniş kapsamlı etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Programın amacının hem manevi mirası yaşatmak hem de Aksaray’ın inanç turizmi kimliğini güçlendirmek olduğunu vurguladı.

Vali Kumbuzoğlu, etkinliklerin sadece bir anma programı olmadığını belirterek, “Bu çalışmalar Somuncu Baba’nın irfanını, hikmetini anlamaya, onu yaşatmaya ve genç nesillere aktarmaya yönelik kapsamlı bir kültür ve gönül hareketidir” dedi. Kentin Şehr-i Süleha ve Darü’l İlim kimliğinin bu mirasla daha da güçlendiğini ifade etti.

Kumbuzoğlu, “TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 20 Kasım Perşembe akşamı yapılacak Resmî Ana Programa teşrif ederek bizleri onurlandıracaktır. Bu katılım, Somuncu Baba Hazretleri’nin manevi mirasına devletimizin verdiği değerin en güçlü göstergesidir” diye konuştu.

Programın detaylarını paylaşan Kumbuzoğlu, ilk gün Somuncu Baba Camii’nde sabah namazıyla başlayacak etkinliklerde Seyr-i Destûr buluşması, temsili somun dağıtımı, sergiler ve Aksaray Üniversitesinde bilimsel paneller yapılacağını belirtti. Ayrıca resmî açılış ve tasavvuf konseriyle günün tamamlanacağını söyledi.

İkinci günün kültürel ve akademik yönünün öne çıktığını belirten ValiMehmet Ali Kumbuzoğlu, “Kültür Mirası Çalıştayı ile program derinleşecek; Eşref Ziya dinletisi, Leyl-ü Nehar sohbetleri ve Fatih Çıtlak’la Devran-ı Şerif icrası manevi atmosferi güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Somuncu Baba Hazretleri’nin Aksaray için taşıdığı özel yere değinen Vali Kumbuzoğlu, dergâha ve türbeye yapılan ziyaretlerin her yıl arttığını, inanç turizmi alanında Aksaray’ı Türkiye’nin güçlü merkezlerinden biri yapmayı hedeflediklerini söyledi. “Nasıl ki Konya, Mevlânâ Hazretleri’nin Şeb-i Arûs programlarıyla dünya çapında bir cazibe merkeziyse; biz de Aksaray’ı Somuncu Baba’nın hikmetiyle aynı noktaya taşımak istiyoruz” dedi.

Vali Kumbuzoğlu bütün Aksaraylıları etkinliğe davet etti. “Bu kutlu miras sadece kitaplarda veya menkıbelerde kalmasın; evlerimize, okullarımıza, sokaklarımıza yerleşsin istiyoruz. 20 Kasım Perşembe akşamı Aksaray Spor Salonu’nda Somuncu Baba Hazretleri’nin manevi rehberliğinde kenetlenen bir Aksaray Ailesi olarak hafızalardan silinmeyecek bir buluşmaya imza atacağız” dedi.*AYHAN ÖZDEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER