© Yeni Aksaray Gazetesi

Akaryakıt zammına istasyondan cevap verip tepki gösterdi

Aksaray’da bulunan bir akaryakıt istasyonuna gece yarısında giderek zammı takip eden ve ardından burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Artık ülke olarak zamla yatar, zamla kalkar olduk. Bugün yine motorine bir lira yirmi bir kuruş zam geliyor. Motorin otuz liraya dayanmış olacak. Garip gurebanın bu zamlarla resmen ölüm fermanını imzalıyorlar.

İl Başkanı Ertürk  “Ekonomi Bakanı, yaptığınız zamlardan yoksullar dışında herkes memnun diyor. Yoksulları da zaten vatandaştan saymıyorsunuz. Siz vatandaşın gözünü bırakın, vatandaşın gözünün feri söndü, ama Ekonomi Bakanı’nın gözleri zaten ışıl ışıl parıldıyor. İnsanlarımızın artık bıçak kemiğine dayandı demiyorum. Ne yapacaksanız yapın ve insanlar bilsin artık nasıl yaşayacağını, ne yapacağını. Artık bize müjde falan vermeyin. Çok içten söylüyorum yapın; mazot 60 lira olsun. Şekerin çuvalını 2 bin lira yapın, ekmeği 10 lira yapın ne olacaksa da buna hep birlikte katlanalım, sonucunu görelim” dedi.

Taksiciyle sohbet eden CHP Aksaray Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç zamlardan sonra vatandaşın yolculuk için pazarlık yaptığına dikkat çekti.  Karağaç’ın sorusunu yanıtlayan Taksici Recep Demir “Evet giriyor. Mesela çarşıya kaça gidiyorsunuz, 40-50-60. 50 liraya götür, 40 liraya götür diyor mecbur pazarlık yapıyorlar abi. Taksi fiyatları aşağı düşsün istiyoruz, binsin yani arabaya. İlk defa böyle oluyor, biz şüpheliyiz abi gençlere Allah yardım etsin yani bilmiyorum. Üniversiteliler gelirdi, taksiye binerdi. Şimdi onlar da binmiyor. Hiç durmazdık biz, indi bindi 20 liraydı oraya gelir 20 lirayı alırdık” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER