AKSARAY VE ORTAKÖY’DE OPERASYON Gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi
GÜNDEMAksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, halkın huzur ve güvenliği ile haksız kazancın önlenmesine yönelik yürüttüğü kararlı mücadeleye bir yenisini daha ekledi. Aksaray ve Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 4.500.000 TL olan binlerce gümrük kaçağı ticari ürün ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titiz takibi sonucu, kaçakçılık faaliyeti yürüttüğü tespit edilen 3 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye basan jandarma ekipleri, Aksaray Merkez ve Ortaköy ilçe merkezinde belirlenen adreslere ve araca yönelik operasyon düzenledi. M.M.A. (55), R.İ. (46) ve S.Ö. (29) isimli şahıslara ait noktalarda yapılan aramalarda adeta bir depo dolusu kaçak malzeme ortaya çıkarıldı.
Yapılan aramalarda ele geçirilen malzemelerin tam listesi şu şekildedir:930 adet parfüm, 490 adet güneş gözlüğü, 80 adet kozmetik ürünü, 66 adet solar lamba, 50 adet hoparlör, 45 adet el feneri, 24 adet masaj aleti, 23 adet kamera, 22 adet cep telefonu şarj aleti ve kablosu, 15 adet testere, 5 adet cep telefonu,
Ele geçirilen gümrük kaçağı ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 4.500.000 TL olduğu belirlendi. Operasyonun ardından yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında gerekli adli işlemler derhal başlatıldı.
Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından paylaşılan basın bilgi notunda, yasa dışı ticaret ve kaçakçılıkla mücadelenin tavizsiz süreceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Suç ve suçlularla mücadelemiz, halkımızın huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."Denildi.*BÜŞRA BOYSAK
İlginizi Çekebilir