© Yeni Aksaray Gazetesi

AKSARAY’A BİR ULUSAL GURUR DAHA Zeynep Çakır CİMER Resim Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu

Aksaray eğitim camiası, sanatsal alanda gelen büyük bir Türkiye derecesiyle bir kez daha gururlandı. Aksaray İl Millî Eğitim Müdürlüğü (Aksaray MEM) ve İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan tarafından paylaşılan sevinç dolu habere göre, Aksaraylı bir öğrencimiz Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki yarışmada kürsüye çıkmayı başardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “CİMER’e Renk Kat” konulu resim yarışmasında, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Zeynep Çakır, üstün yeteneğiyle Türkiye ikinciliğini elde etti.

Elde ettiği bu büyük başarıyla Aksaray’a büyük bir gurur yaşatan Zeynep Çakır, öğretmenleri ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan tarafından makamında kabul edildi. Başarılı öğrenciyle yakından ilgilenen İl Millî Eğitim Müdürü, Zeynep'i tebrik ederek bu anlamlı başarının anısına hediyesini takdim etti.

Aksaray'ı ve eğitim camiasını ulusal düzeyde en iyi şekilde temsil eden Zeynep Çakır'ın başarısının ardından, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Türkiye ikinciliğinin şehir için çok kıymetli ve gurur verici olduğunu ifade eden Alpaslan; genç yeteneğin yetişmesinde büyük pay sahibi olan fedakar öğretmenleri ve öğrencimizin ailesini de canıgönülden tebrik etti.

BİLSEM bünyesinde yürütülen özel yetenek eğitimlerinin ve sanatsal faaliyetlerin bu tür güzel derecelerle taçlanmasının, Aksaray'ın eğitimdeki başarı çıtasını daha da yukarıya taşıdığı vurgulandı. *BÜŞRA BOYSAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER