© Yeni Aksaray Gazetesi

Aksaray’da aspir üretimi artıyor

Günümüzde aspir, yemeklik yağdan gıdaya, kimya alanından kozmetik sanayisine kadar birçok alanda kullanılıyor. Bu kadar geniş bir yelpazede değerlendirilen aspir Aksaray’da da son dönemlerde ekim alanlarında sıkça rastlanmaya başlandı. Gökçe köyünde aspir ekimi yapan üreticiler ziyaret edildi. İl tarım Müdürü Bülent Saklav ve beraberindeki teknik heyet aspir tarlasında incelemelerde bulundu. Üretici Halil İbrahim Ulu 100 dekar alanda aspir üretimi yaptığını söyledi.  Tarım Müdürü Bülent Saklav, aspir yetiştiriciliğinin il genelinde yaygınlaştırılması için ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesini hayata geçirdiklerini kaydetti. Böylesi önemli bir bitkinin ekimi ile alternatif ürünlere yönelen Aksaray çiftçisinin ekonomik standartlarının da yükseleceği görüşü ileri sürüldü.*ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER