Aksaray’da balık bolluğu
GÜNDEMAksaray’da soğuk havayla birlikte soğuyan denizler, balık tezgahlarına bolluk ve lezzet getirdi. Balıkçı esnafı, soğuk havada yağlanan balığın lezzetinin arttığını belirterek vatandaşlara taze balık çağrısında bulundu.
Kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte Aksaraylıların balığa olan ilgisi arttı. Dalyan Balıkçılık işletmecisi Recep Ok, kış mevsiminin balık tüketmek için en uygun dönem olduğunu belirterek, soğuk havanın balığın lezzetini artırdığını ifade etti.
Aksaray’da balık fiyatlarının çevre illere göre daha uygun olduğunu vurgulayan Recep Ok, güncel fiyatlar ve bolluk hakkında bilgiler verdi. Tezgahlarda bugüne özel;
Hamsi: 100 TL
Kefal ve Sazan: 100 TL
İstavrit: 150 TL etiketleriyle satışa sunuldu. Ayrıca palamut, çupra, levrek, golyoz uskumru ve meşhur dişli balık da alıcılarını bekliyor.
Aksaray’a balığın çok farklı bölgelerden geldiğini belirten Ok, ürünlerin kaynağını şu şekilde sıraladı:
Karadeniz: Hamsi ve İstavrit
Ege: Çupra ve Levrek
Akdeniz: Palamut ve Golyoz
Mamasın Barajı: Sazan ve Dişli Balık
Mamasın’ın "Dişli Balığı" Favori
Özellikle Aksaray’ın yerel değeri olan Mamasın Barajı’ndan çıkan dişli balığa dikkat çeken Recep Ok, bu balığın kılçıksız yapısı ve yüksek lezzetiyle vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. "Vatandaşlarımızı bu taze ve lezzetli balıkları denemeye davet ediyorum" diyen Ok, kaliteli ve uygun fiyatlı hizmete devam edeceklerini vurguladı.*İBRAHİM AMAÇ
İlginizi Çekebilir