© Yeni Aksaray Gazetesi

Ak­sa­ray’dan 64 araç­lık tak­vi­ye iş ma­ki­na­sı El­bis­tan’a gön­de­ril­di

Kah­ra­man­ma­raş’ın Pa­zar­cık ve El­bis­tan mer­kez­li 7,7 ve 7,6 bü­yük­lü­ğün­de mey­da­na gelen dep­rem­le­rin ar­dın­dan kent­te enkaz kal­dır­ma ve in­ce­le­me­le­ri ta­mam­la­nan risk­li bi­na­la­rın yıkım ça­lış­ma­la­rı­na hız ve­ri­li­yor.

Kah­ra­man­ma­raş’ın El­bis­tan İlçe­si­ne Ko­or­di­na­tör Vali ola­rak gö­rev­len­di­ri­len Vali Hamza Ay­doğ­du; enkaz kal­dır­ma ça­lış­ma­la­rı devam eden kente; Ak­sa­ray’dan 50 kam­yon, 12 eks­ka­va­tör, 2 dozer ve 2 lo­der­den olu­şan iş ma­ki­na­sı fi­lo­su­nun gel­di­ği­ni iş ma­ki­na­la­rın hem enkaz kal­dır­ma hem in­ce­le­me iş­lem­le­ri ta­mam­la­nan ve risk­li ol­du­ğu ra­por­la­nan bi­na­la­rın yı­kı­mı­nı ger­çek­leş­tir­mek üzere ça­lış­ma­la­ra baş­la­dı­ğı­nı söy­le­di.


ELBİSTAN KOORDİNATÖR VALİSİ AY­DOĞ­DU: “TÜM İMKAN­LAR SE­FER­BER EDİLDİ”
El bir­li­ği için­de ya­ra­la­rı hep bir­lik­te sa­ra­cak­la­rı­nı ifade eden Vali Ay­doğ­du; enkaz kal­dır­ma ça­lış­ma­la­rı­nı Ak­sa­ray, Sam­sun ve Trab­zon il­le­rin­den gelen özel idare, be­le­di­ye ekip­le­ri ile Ka­ra­yol­la­rı, DSİ, TOKİ ve gö­nül­lü özel şir­ket­le­rin iş ma­ki­na­sı ve ope­ra­tör­le­ri ile ara­lık­sız sür­dü­re­cek­le­ri­ni bil­dir­di. Ça­lış­ma­lar ilave ka­tı­la­cak iş ma­ki­na­la­rı ve ekip­ler kente gel­me­ye devam et­ti­ği­ni kay­de­den Vali Ay­doğ­du; dep­re­min ya­ra­la­rı­nın sa­rıl­ma­sı için tüm im­kân­lar se­fer­ber edil­di­ği­ni söy­le­di.
Tüm ekip­ler sa­ha­da büyük bir fe­da­kâr­lık­la ça­lış­tı­ğı­nı vur­gu­la­yan Vali Ay­doğ­du: “Bu ça­lış­ma­lar devam eder­ken va­tan­daş­la­rın ih­ti­yaç­la­rı­nın kar­şı­lan­ma­sı nok­ta­sın­da da hiz­met­le­ri­miz en üst se­vi­ye­de yü­rü­tü­lü­yor. Tür­ki­ye’nin tüm il­le­rin­den va­tan­daş­la­rı­mı­zın des­te­ği­ni alı­yor. Du­ala­rı­nı his­se­di­yo­ruz. Ha­ya­tın nor­mal­leş­me­si adına bu ça­lış­ma­la­rı kısa sü­re­de ta­mam­la­ma­yı he­def­li­yo­ruz’ dedi. ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER