© Yeni Aksaray Gazetesi

Aksaray’dan Türkiye’ye seslenecekler

Aksaray Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri, TRT Radyo 1’de Düzenlenen Benim Şehrim Benim Hayatım programıyla tüm Türkiye’ye seslenecek.

 TRT Radyo 1 de Dilek Oral tarafından hazırlanan, mikrofonun çocuklarda olduğu “Benim Şehrim Benim Hayatım” programı  farklı şehirlerden, ortaokul çağındaki çocukların,  küçük zannettiğimiz kocaman dünyasının kapılarının aralandığı, hayallerin ve amaçların harmanlandığı, heyacanlı ve sesini duyurabilmiş olmanın mutluluğunun hissedildiği, kendi şehirlerini ve kendi hayatlarını anlattığı program olarak biliniyor.

           Program 29 Ocak 2022 de Aksaray’ı   “Benim Şehrim" başlığı altında, çocukların rehberliğinde ve sunumuyla tanıtıyor. Çocuklar yaşadıkları şehrin tarihini, kültürel yapısını kendi bakış açılarıyla anlatıyor.  Yaşadıkları şehrin sosyal ortamı hakkında bilgi veriyor.  "Benim hayatım"  başlığı altında ise,  çocuklar kendi dünyalarını,  yaşamlarını,  hayata bakışlarını,  hayallerini,  umutlarını,  beklentilerini samimi bir şekilde paylaşıyorlar. Oyunlarını  paylaşımlarını  günümüz dijital dünyasının dışında büyük bir özgüvenle  kendi seslerinden dinleyiciye aktarıyor. Elbette bu özgüven ve rahatlıkta Dilek Hanım’ın muhteşem programcılık deneyimi yadsınamaz.

          Çocuk kuşağında yer alan, farklı şehirlerdeki çocukların, kendi şehirlerini, kendilerini tanıtırken diğer şehirlerdeki çocuklar arasında köprü vazifesi gören program, her ili 3 hafta süre ile anlatıyor . Her hafta cumartesi günü saat 10.30-11.00 saatleri arasında TRT RADYO1 kanalında yayınlanmaya devam ediyor.  *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER