© Yeni Aksaray Gazetesi

Alt yapılarda finallerin takımı Aksaray Belediye Spor

Bu sezon Kadınlar Hentbol Süper Liginde tamamı kendi alt yapısından yetişen sporcuları ile mücadele eden Aksaray Belediye Spor, bu özelliğine yakışır şekilde, bu güne kadar oynanan alt yapı Türkiye Şampiyonalarında ki istikrarlı başarıları ile dikkatleri üzerine çekti.

Aksaray Belediye Spor, yaklaşık 10 yıldır Yusuf Hakikibaba Orta Okulu-Spor Lisesi ve Aksaray Belediyesi üçgenindeki okul-kulüp-kurum iş birliğinin çok başarılı bir şekilde uygulandığı örnek planlamaları ile hentbolde Aksaray’ın adını sıkça duyurmaya ve başarı ile temsil etmeye devam ediyor.

Alt yapısı haftanın her günü çalışan Belediye Spor, bu sezon önce tamamı Belediye Spor alt yapısında yer alan sporcular ile Serkan Pala yönetiminde Yusuf Hakiki Baba Orta Okul ile okullar arası küçük kızlarda Türkiye Şampiyonluğunu, okullar arası yıldız kızlarda Türkiye 3.lüğünü kazandı. Belediye Spor Mayıs ayı başlarında 07-11 Mayıs tarihlerinde Aksaray’da oynanan Küçük Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonasında final oynadı. Ardından geçen hafta 26-30 Mayıs tarihlerinde Çorum’da oynanan Yıldız Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonasında da final oynayarak adeta çifte final oynadı. Her iki final maçında da kazanabileceği Türkiye Şampiyonluklarını maalesef kaybetti. Temsilcimiz iki final kaybetmesine rağmen zorlu rakipler arasında her iki kategoride de finale kalarak büyük başarı elde etti.

Aksaray Belediye Spor Alt Yapı Koordinatörü Serkan PALA, oynanan iki final sonrası yaptığı değerlendirmede:’’ Sözlerime alt yapımız ile gurur duyduğumuzu söyleyerek başlamak istiyorum. Birçok kişinin konuştuğu ancak bir türlü örneğini göremediğimiz, okul-kulüp işbirliği, alt yapıdan A takıma ve milli takımlara oyuncu yetiştirme ve ulusal dereceler elde etme konularında, somut olarak yaptığımız çalışmalarla başarı ile yolumuza devam ediyoruz. Bu sezon küçüklerde ve yıldızlarda finalde kaybetmekten tabi ki çok üzgünüz. Hedefimiz Türkiye Şampiyonu olmaktı ancak elde edilen Türkiye 2.liklerinin çok büyük başarı olduğunu unutmamalıyız. Biz bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Kimse merak etmesin Türkiye Şampiyonluklarımız devam edecek. Bu yapıyı destekleyen ve elde edilen tüm başarıların arkasındaki isim olan Belediye Başkanımız Dr.EvrenDİNÇER’e, elde ettiğimiz tüm başarıları armağan ediyoruz. Belediyemizin, kız çocuklarının hentbol aracılığıyla eğitim ve sosyal hayatlarına destek olan sosyal projesinin içinde olmaktan çok mutluyuz. Kaybettiğimiz finallerden dersler çıkararak çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

Hazırlıklarına aralıksız devam eden Belediye Spor Genç takımı, gelecek hafta 11-15 Haziran tarihleri arasında Ankara’da oynanacak olan Genç Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonasında da yine Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele edecek. Biz de spor servisi olarak teknik kadro ve sporcuları tebrik ediyor,gençlere maçlarında başarılar diliyoruz.

Haber: Ersin Arslan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER