© Yeni Aksaray Gazetesi

Alt yapısı tamamlanan caddeler sıcak asfaltla ilmek ilmek örülüyor

Şehrin birçok noktasında yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile görüntüsü değişen mahallelerden biri olan Kurtuluş Caddesinde çalışmalar tamamlandı ve trafiğe açıldı.

Şehrin simgelerinden olan Kanlı Pelitten Kurtuluş Mahallesine giden ana caddenin asfaltı belediye ekiplerince yenilendi. Yolun uzun yıllar boyunca hizmet vermesi amacı ile önce PMT serimi ve zemin güçlendirme çalışmaları yapıldı.  17 metre genişliğinde bin 500 metre uzunluğundaki yol sıcak asfaltla kaplanarak hizmete açıldı.

Şehrin üst yapısının kaliteli ve uzun ömürlü olmasını hizmet politikası haline getiren Belediye ekipleri, 3.5 yılda 90 kilometrelik asbest boruyu yeni nesil polietilen borularla değişimini sağladı. Yapılan bu çalışma ile yaklaşık 4 bin ton su tasarrufu sağlanırken arıza kaynaklı su kesintileri en aza indirgendi.

Alt yapı çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalardan bir diğeri olan yeni Kanalizasyon hatları çalışması ile 3.5 yılda yaklaşık 40 kilometrelik yeni kanalizasyon ağı yapıldı.

Şehir genelinde yüzde 8 oranında olan yağmur suyu hattı Başkan Dinçer döneminde yapılan çalışmalarla 3 kat artırılarak bu oran yüzde 25’e yükseltildi.

Yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; ‘’Şehrimize kaliteli ve sağlam altyapı ağı ile kalıcı eserler bıraktığımız için mutluyuz. İfadelerini kullandı.’’ *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER