© Yeni Aksaray Gazetesi

ANADOLUNUN BUĞDAYI Kara buğday ekti, hasada hazırlanıyor

Ata tohumuna yönelme tüm hızıyla devam ederken, illerde belediyelerin bile ata tohumunu yeniden keşfedip yaşatmak için çeşitli kampanyaların yapıldığı günümüzde, Aksaray’da Anadolu’nun buğdayı olarak bilinen kara buğday ekimi yapıldı.

Ihlara kasabasında bir çiftçinin 44 dekar alanda ektiği kara buğdaylar biçilme aşamasına geldi. Bölgede üretim yerini ziyaret eden İl Tarım Müdürü Bülent Saklav, çiftçi hemşerimizi tebrik edip bereketli olmasını temenni etti. Sağlıklı besinlerin ancak doğal gıdalarla olabileceği görüşü bir kez daha yansıtılarak, Anadolu insanının ata tohumundan elde edilen kara buğday ekiminin yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER