© Yeni Aksaray Gazetesi

ASÜ Engellilere yönelik çalışmalarda birinci oldu

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında birinci olduğunu, aşkla çalışarak pek çok ödül aldığını ancak daha yapılacak çok işin olduğunu söyledi.

Rektör Şahin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde konuştu. Kampüsteki engellerin ortadan kaldırılması meselesini bir aşk hikâyesi olarak gördüklerini ve çalışmaların temelinin 2013 yılına dayandığını dile getiren Şahin, “Bugün gelen ödüller aslında 2013’te başlayan sürecin bir yansımasıdır” dedi. 2013’te ilk iş olarak bir engelli biriminin kurulduğunu ve hızlı biçimde engelli yönergesinin hazırlandığını kaydeden Prof. Şahin, “2015 yılında Rektörlük görevine geldiğimizde, Aksaray’ın ve ASÜ’nün engellerin de özel olarak tercih ettiği bir şehir ve üniversite olabileceğini belirttik. Biz herhangi bir ödül almak için yola çıkmadık. Adım adım ilerledik ve titizlikle işlerimizi yaptık. Çalışmalarımız her geçen gün katlanarak devam etti. 2018’de YÖK bir takım ödüller vermeye başladı. Biz ilk defa o dönemde gerekli müracaatlarımızı yaptık ve ödüller her yıl büyüyerek gelmeye başladı” dedi.

- HEM GÖNÜLLERİ HEM DE FİZİKİ ÇEVREYİ İMAR EDİYORUZ -

Bu yılki ödül töreninde çok duygulandıklarını ve bir emek verildiğinde bu emeğin karşılığının muhakkak görüldüğüne şahitlik ettiklerini söyleyen Şahin, şöyle devam etti: “Türkiye’de 207 üniversite var. Geçen sene bu ödüllere 114 üniversite müracaat edebildi ve biz çok daha kıdemli üniversitelerin de yer aldığı listede Türkiye birincisi olduk. Bu noktaya gelmemizde emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz ve bu iş, bu ailenin her bir ferdinin gayretiyle olmuştur.” ASÜ’nün hedefi biraz daha yukarıya çektiğini ve bundan sonra yola Program Nişanları ile devam edeceklerini vurgulayan Prof. Şahin, “İyi işler yaptık ama aslında yola yeni başladık. Bizden sonra bu işleri siz sevgili öğrencilerimiz daha ilerilere taşıyacak. Bu işin bir boyutu üniversitedir, bir bölümü yerel idaredir, bir bölümü ailedir… Ödevimiz çok. Engelli kardeşlerimizin hayatın içine dâhil olması için yapacak çok işimiz var. Biz hem gönülleri hem de fiziki çevreyi imar etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz de törende bir konuşma da  29 Bayrak Ödülü alarak Türkiye birincisi olduk dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bayrak ödülü ve program nişanı alan birimlerin yöneticilerine belge ve bayrakları takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER