© Yeni Aksaray Gazetesi

Ata sporları yaşatılacak

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) geleneksel ata sporlarının geliştirilmesi konusunda yapılan çalışmalara da katkı sunmaya gayret gösterdiğini söyledi.

Ata Sporları Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Sürmeneli, Okçular Tekkesi Vakfı Başkanı Sümeyye Gamze Uçar, Aksaray ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yılmaz Akbulut ve Aksaray Eğitime Destek Platformu Başkanı Kuddusi Bakar, Rektör Şahin’i ziyaret etti. Ata sporlarının yaşatılması, geliştirilmesi, toplumsal bir yaygınlık kazanması, kapsamlı etkinlikler düzenlenmesi ve akademik bakımdan çalışılmasının önemine dikkat çeken Rektör Şahin, “Üniversitemiz spor ve sağlık alanında ihtisas üniversitesi. Bu kapsamda ata sporları konusunda da yapılan çalışmalara mümkün olan her katkıyı vermeye gayret gösteriyoruz. İhtisaslaşmanın ötesinde, gençlerimizin fiziki bakımdan yetkin bireyler olması hususu, bizim temel çalışma prensiplerimiz arasında yer alıyor. Biz, bu konuda yapılabilecek her çalışmayı önemli buluyoruz” dedi. 

Ziyaret, hediye takdimi ve kurumların ata sporlarının geliştirilmesi konusunda yapabilecekleri iş birliği imkânlarının görüşülmesiyle devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER