© Yeni Aksaray Gazetesi

Avukatların ekonomik sorunları çözülmeli

Avukatlık stajını bitirip ruhsat almaya hak kazanan Av. Hasan Kalaycı ve  Av. Özer Ender Cender’e Baro Başkanı Av. Ferit Köse tarafından yemini yaptırılıp ruhsatnamesi verildi.

Ruhsat teslim töreninde konuşan Baro Başkanı Köse avukatların ekonomik durumlarını değerlendirerek şunları söyledi : “Avukatların sosyal ve ekonomik koşulları, katlanılamaz durumdadır. Meslektaşlarımızın ekonomik sorunlarının çözülmesi, baromuzun öncelikli gündem meselesidir. Bu sorunların, kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri olup, mesleğimizin artık icra edilemez hale geldiği bu süreçte ivedilikle çözülmesi gereken sorunlar için etkin tavır alınması gerektiği bir gerçektir.

Bu kapsamda; CMK ücretleri,  Avukatlık  Asgari  Ücret Tarifesi ile eşitlenmelidir.

Adli yardım ile ilgili avukatlık ücret ödemeleri en kısa sürede yapılmalıdır.

Stajyer avukatlara stajlarının ilk altı aylık döneminde, devlet tarafından asgari ücret miktarı kadar ücret ödenmelidir.

Avukatlık faaliyetlerinde KDV ücreti indirilmeli; serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyeti sağlanmalı; bir yıllık genç girişimci Bağ-KUR prim muafiyeti üç yıla çıkarılmalıdır.

Avukatların faaliyet alanları genişletilmeli; hukuk yargılamalarında ve arabuluculukta avukatlıkla temsil zorunluluğu getirilmelidir.

Aksaray Barosu olarak, meslektaşlarımızın haklarının ve taleplerinin her daim takipçisi olacak ve inanıyorum ki hukukun üstünlüğünün gerçekleştiği ve avukatların daha güzel şartlarda mesleğini ifa edebildikleri günleri hep birlikte göreceğiz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER