© Yeni Aksaray Gazetesi

Baharatçılarda kurban bayramı yoğunluğu

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi kurban etinden sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharatçılarda yoğunluk oluşturmaya başladı.
Aksaray’da Kurban Bayramı’nda evde sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharatçılarda yoğunluk oluşturdu. Şehir merkezinde bulunan aktarlarda vatandaşlar sucuğa lezzet katan baharat ve içine dolduracağı bağırsak alışverişine başladı. Aktar Ramazan Kuruöz, "Ete sucuk baharatı hazırlarken 250 gram tatlı biber, 250 gram acı, 250 gram kimyon, 25 gram karışık baharat dediğimiz baharat atıyoruz, 25 gram da tuz atıyoruz 100 sarımsak toplam 540 gram 5 kiloluk her şeyi içinde sucuk içi malzemesinin baharatını böylece hazırlamış oluyoruz. Bu esnada dikkat edeceğimiz husus havalar çok sıcak olduğundan dolayı sucuğunuzu serin ve gölge ortamlarda saklıyoruz. 3-4 gün muhafaza ettikten sonra rahatlıkla buzdolabınıza koyabilirsiniz. İkincisi havalar ısındığında sarımsağı biraz az katmak gerekiyor. Diğer bir konu etin biraz orta yağlı olması gerekir, sucuğu pişirirken kısık ateşte pişirirsek daha lezzetli olacağına inanıyoruz. Baharat konusunda kesinlikle kaliteden taviz verilmemesi gerekiyor. Sucuğumuzu ağız tadıyla yemek istiyorsak bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden tedarik etmenizi önemle tavsiye ediyorum. Bağırsak konusunda ise kaliteli bir sucuk yapmak için bağırsağın kalın veya ince olması kişiden kişiye değişebilir" dedi. *HABER RÜSTEM ÖZDEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER