© Yeni Aksaray Gazetesi

Bayram tatlısız olmaz

Aksaray’da baklava ustaları, bayram için haftalar öncesinden alınan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi çeşit çeşit baklavalar, ustalık gerektiren bir sürecin ardından müşterilere sunuluyor.

Yarın Ramazan bayramı. Günler öncesinden başlayan bayram telaşı baklavacılarda da sürüyor. Baklavacılar, müşterilerinin talebini karşılamak için imalathanelerde yoğun mesai harcıyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklava, ustalık gerektiren bir sürecin ardından satışa sunuluyor. Zamandan tasarruf sağlamak için makinelerle seri üretimin yapıldığı yufkalar, öğütülmüş Antep fıstığı ve tereyağı ile tepside buluşturuluyor, yüksek dereceli fırında pişirilen baklavanın üzerine şerbeti veriliyor. Mağaza satışlarının yanı sıra internet ortamından gelen siparişlere de yetişmek için imalathanelerde vardiyalı çalışma sistemi uygulanıyor.

Bayramlarda vatandaşların baklavayı tercih ettiğini anlatan esnaflar, "Ramazan ayında insanların ağzı kapalı oluyor. İftar saatine kadar şeker düşüyor. Vücuttaki şeker oranı düştüğü için insanlar tatlıya rağbet gösteriyor. Bizim kültürümüzde de tatlı geleneği olduğu için insanlar baklavayı daha çok tercih ediyor. Normal güne göre satışlarımızda da artış var. Ramazan ayında sipariş verenler de var. Ramazan Bayramı'nda sofralarda misafirlerine baklava ikram ediyorlar" dedi.

Diğer yandan Aksaray’da evlerde yapılan baklava türü tatlılar daha çok makbul görüyor. Ev baklavası olarak ikram edilen ve Aksaraylı hanımların maharetli ellerinden çıkan burma baklava, kadayıf ve az da olsa yerli ailelerin tercihi olan incelek tatlısı bayramın olmazsa olmazı olarak biliniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER