Beş yılda 9000 kişi meslek sahibi oldu
GÜNDEMAksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve işin işte öğrenilmesini sağlamak amacıyla, özel sektör işyerleri ile işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına işveren ve işsiz vatandaşlarca yoğun ilgi gösteriliyor. İşbaşı eğitim programları kapsamında imalat, toptan ve perakende, sağlık ve sosyal hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok farklı sektörde, gençlerin meslek edinmeleri, işbaşında mesleki bilgilerini pekiştirmeleri sağlanıyor. Uygulanan programlar ile nitelik gerektiren mesleklerde tecrübe aktarımları yolu ile mesleklerin sürekliliği de sağlandığı yetkililerce bildirildi. İşgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları kapsamında son 5 yılda 9 bini aşkın kişiye Aktif İşgücü Programları ile nitelik kazandırıldı.
2023’TE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE 200 KİŞİLİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADIİŞKUR Aksaray Şubesinden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi “İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, Aksaray ilimizde İŞKUR destekleri ile 362 çalışanı bulunan, ulusal ve uluslararası markalarla çalışan Çam Tekstil firması ile İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 35 kişi daha işe başlamıştır. Böylece 2023 yılında Eroğlu, Endüstri, Akmoda, SK Göktürk firmaları başta olmak üzere, tekstil sektöründe 200 kişi İşbaşı eğitim programı kapsamında işe başlamıştır. Gençler bir taraftan mesleki deneyim ve tecrübe elde ederken bir taraftan da günlük 327,18 TL cep harçlığı kazanmaktadır. Aynı zamanda program katılımcıları sosyal güvenceye alınarak, program süresince genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığına ilişkin sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINDA GENÇLERE YÜZDE 33 ZAM
İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler yeniden düzenlenmiştir. 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren söz konusu programdan yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsü bulunan katılımcılara iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutar olan 327,18 TL ödeme yapılması kararlaştırılarak, bu gruba yapılan zaruri gider ödemelerinde yüzde 33 artış sağlanmıştır. Yapılan düzenleme ile birlikte işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması halinde öğrencilerimize aylık 8.506.68 TL ödeme gerçekleşecektir. Gençler; 6 ay çalışması halinde 51.000 TL, geleceğin mesleklerinde 9 ay çalışması halinde 84.000 TL kazanacak ve yeni bir meslek hakkında deneyim ve tecrübe sahibi olacaktır.” *HABER MERKEZİ
İlginizi Çekebilir