© Yeni Aksaray Gazetesi

Beyoğlu’nu 4 golle arşınladık

BEYOĞLU YENİ ÇARŞI: 2  –  AKSARAY BELEDİYESPOR: 4

Aksaray Belediyespor sezonun 20. Haftasında deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a konuk oldu. Maltepe Hasan Polat Stadında oynanan müsabakayı İzmir Bölgesi C klasman hakemlerinden Aykut Sergin, yönetti. Maça Aksaray’dan ve İstanbul İlinde kalan Aksaraylı spor severler yoğun ilgi gösterdi.  90 Dakika sonunda 2- 4’lük skorla gülen taraf Aksaray Belediyespor oldu.

Mutlak galibiyet için İstanbul deplasmanına giden siyah beyazlı temsilcimiz Aksaray Belediyespor maça hızlı başladı. Maçın hemen başında 1. Dakikada gelişen sol taraf atağında ceza sahsı dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Mustafa Kayabaşı’nın şutu alt direğe çarparak avuta çıktı. Bu pozisyon adeta golün habercisi gibiydi. Maçta baskısını artıran Aksaray Belediyespor aradığı golü 15. Dakikada son haftaların suskun golcüsü İlker Avşar’la buldu 0-1. Gelen bu gölün moraliyle Aksaray Belediyespor sahada daha güzel futbol sergilemeye başladı. Rakip kalede devamlı pozisyon üreten temsilcimiz ikinci golü maçın 19. Dakikasında Aykut ile kaçırdı. Bu pozisyonda Aykut kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat, topu kale yerine pas atmayı düşününce mutlak bir golden olduk. Bu pozisyonun ardından maçın 26. Dakikasında gelişen ani bir atak sonrasında Ali Mert Işık ile skoru 0-2 yapan golü kaydettik.  Golün ardından ev sahibi Beyoğlu Yeni Çarşı spor oyundan tamamen kottu. Oyun kurmada zorlanan Beyoğlu maçın 40. Dakikasında Mustafa Kayabaşı ile filesinde 3. Golü gördü. Sol taraftan gelişen atak sonrasında Hasan’ın güzel pasını değerlendiren Kayabaşı şık bir golle fileleri havalandırdı. Golün ardından adeta tek kale futbol oynayan siyah beyazlı temsilcimiz ilk 45. Dakikayı 0-3 önde kapatarak soyunma odasına avantajlı giden takım oldu.

Maçın 2. Devresine Beyoğlu Yeni Çarşıspor golle başladı. Kalemizde baskı kurduğu bölümde maçın 48. Dakikasında penaltıdan Murat Can Bölükbaş ile skoru 1-3 yapan golü kaydetti. Gelen golle ümitlenen ev sahibi takım kalemizde baskıyı artırdığı bölümde saatler maçın 51. Dakikasını gösteriyordu. Günün başarılı ismi Murat Can Bölükbaş ile skoru 2-3 yapan ev sahibi takım, savunma oyuncumuz Batuhan kafayla kaleciye geri pas vermek isterken araya iyi giren Murat Can Bölükbaş topu Aksaray fileleriyle buluşturdu. Altı dakika içinde iki gol birden bulan Beyoğlu Yeni Çarşı, bu gollerle umutlarını artırdı. Maç karşılıklı ataklarla geçerken,  82. Dakikada İlker Avşar’ın attığı şık golle skoru 2-4 yapan Aksaray Belediyespor oldu. Maçın 85.dakikasında kalecimiz Tunahan Dikişçi, kurtardığı bir pozisyon sonrası sakatlanarak yerde kaldı. Yerden kalkamayan Dikişçi, maçı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Maçın kalan bölümünde Murat Can ve Kubilay’ın iki topu direkten dönünce Beyoğlu Yeni Çarşı aradığı bir puana ulaşamadı. Böylece zorlu Beyoğlu deplasmanından 3 puanla dönen takım siyah beyazlı temsilcimiz Aksaray Belediyespor puanını 40’a çıkardı. Aksaray Belediyespor sezonun 21. Haftasında kendi sahasında Siirt İl Özel İdarespor takımını konuk edecek.    

Haber: Ersin Arslan  

                      

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER