© Yeni Aksaray Gazetesi

Borsa yatırıma doymuyor

Bin kişinin istihdam edileceği yeni yatırımların startı pazartesi günü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Aksaray’a gelmesi ile birlikte verilecek. Borsa Başkanı Hamit Özkök, üyelerin verdiği güvenle başarıyı yakaladık dedi.

Aksaray Ticaret Borsası 2013 yılından beri hareketli anlar yaşıyor. Borsa Başkanı Hamit Özkök 9 yılda yapılan hizmetlere yenilerini eklemek adına pazartesi TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile projeleri açıklayacak, açılışları yapılacak.

Projeler arasında Tarımsal Depo ve İşyeri 129 adet. 200 milyon liralık proje 645 kişi istihdam ediliyor.

Organize Besicilik Tesisi . 105 adet olarak 157 bin 500 bin lira maliyetli 315 kişi istihdam edilecek.

Lisanslı Depo tesisleri 2 adet 30 milyon lira bedelli 30 kişi istihdam ediyor.

Tohum Eleme Tesisi. Ayçiçeği üretiminin yüzde 15 ini karşılayan Aksaray’da paketleme olarak satışa sunulacak olan tesisler sayesinde 10 kişi istihdam edilecek 9 milyon liraya malolacak.

13 Haziran Pazartesi günü saat 17 de Borsa bahçesinde yapılacak açılış ve projelerin açıklanması töreninde Hisarcıklıoğlu bir konuşma yapacak ve Aksaray Ticaret Borsasını yine örnek gösterecek. Borsa Başkanı Hamit Özkök basın mensuplarını bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, üyelerin verdiği güvenle bu başarıyı yakaladıklarını, Türkiye’de örnek Borsa olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER