© Yeni Aksaray Gazetesi

Böyle coşku görülmedi

Milli takımın Euro 2024 Avrupa kupa müsabakaları maçının Hollanda jirajı öncesi nefeslerin bile tutularak milli heyecanın tavan yaptığı ülkemizde, Aksaray bu coşkuyu sadece evlerde değil, Bilim Merkezi bahçesine kurulan dev ekrandan izleyerek de paylaştı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer başta olmak üzere, çok sayıda vatandaş bu coşkulu anı yaşamak için bölgeye akın ederek tıklım tıklım doldurdu. Öyle bir izdiham ki Bilim Merkezi önünde bulunan uçak üzeri ve kanatları dahi insan selinden nasibini almıştı.

Vali Kumbuzoğlu ve Başkan Dinçer, milli takım formaları ile maç izlerken, pek çok genç ve çocuklar da güne özel giysi ve yüz boyamaları ile ay yıldızı hatırlatan figürler arasında bu heyecana katıldılar. Bizim çocukların ilk yarı attığı golle 1-0 öne geçmemiz ekranların başında izleyenlerin heyecanını bir kez daha katyarak artırması ve coşkunun tavan yapması umutları da artık netleştirdi derken, ikinci yarıda 70. Dakikada yenen bir golle eşitliği sağlayan Hollanda, millilerin yorgunluğundan istifa ederek ikinci golüde kaydetmeleri ile umutlarımızda bitmiş oldu.

Uzul yıllar böylesine bir coşkuya ne çok ihtiyacımız olduğu ortaya çıkarken, ülkemizin bütün insanlarını birleştiren ve tek yumruk yapan millilerin gösterdiği bu inanılmaz başarı tarih yazacak şekilde gelişerek Avrupa’yı titretmesi günlerce hatta aylarca tartışılacak bir konu olarak sohbetleri meşgul edecek.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu maç sonrası yaptığı paylaşımda “Milli heyecanı meydanlarda birlikte yaşadık. Sporda yenilmek de var. Canları sağ olsun. Bize yaşattıkları gurur ve heyecan için tüm futbolcularımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER