© Yeni Aksaray Gazetesi

Brisa Aksaray Fabrikası enerjisini güneşten sağlayacak

Türkiye lastik pazarı liderlerinden Brisa ile elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji önemli bir iş birliğine imza attı. Sürdürülebilirliğe katkı sunma hedefiyle çalışan lastik şirketi, dünyada ve Türkiye’de giderek yaygınlaşan güneş enerjisini kullanarak karbon ayak izinin azalmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Enerji Performans Modeli ile kurulan güneş enerjisi santrali sayesinde lastik şirketi kendi elektriğini kendi üreterek enerji tasarrufu konusunda sektöre rol model olacak.

Yapılan açıklamaya göre, ''İşimin Enerjisi'' çatısı altında sunduğu doğa dostu ürünlerle müşterilerinin enerji tüketiminde tasarruf sağlayarak yenilenebilir enerji kullanımını artırarak, yenilikçi çözümler sunan Enerjisa Enerji’nin Güneş Enerjisi Santrali uygulaması ile lastik şirketinin Aksaray fabrikasına toplamda 4.2MW kurulu güce sahip bir güneş enerji santrali kuruldu. Aksaray fabrikası Türkiye’nin akıllı teknolojilerle donatılmış ilk fabrikası olma özelliğine de sahip. Santralin yüksek performansla çalışabilmesi için tüm bakımları enerji şirketi tarafından yapılacak.

SANTRALİN ÜRETİMİ 2 BİN 75 HANENİN İHTİYACINA DENK GELİYOR
75 bin metrekare çatı alanı üzerine 10 bin 400’den fazla güneş paneli yerleştirilerek kurulan santral yıllık 6 bin 226 MWh’lik üretim kapasitesi ile tesis ihtiyacının yaklaşık 5’te 1’ini karşılayacak. Yaklaşık 2 bin 75 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına denk bu büyüklüğün yenilenebilir enerjiyle sağlanması sayesinde yılda 3 bin ton karbondioksit salımının önüne geçilmiş ve karbon ayak izinin azaltılmasında önemli bir katkı sağlanmış olacak.*İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER