© Yeni Aksaray Gazetesi

Bu kötü günleri dayanışma ile aşarız

Aksaray Barosu mesleğe yeni katılan avukatlara cübbe töreni düzenledi. Baro Başkanı Av. Ferit Köse törende yaptığı konuşmada “Hepinizin malumu olduğu üzere ülkemiz bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı Allahtan rahmet  yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

Deprem toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi meslektaşlarımızı da etkilemiş, özellikle deprem bölgesindeki meslektaşlarımız ağır mağduriyetler yaşatmıştır.

 Bu mağduriyetlerin bir nebze de olsa hafifletilebilmesi için bazı tedbirler alınması ve meslektaşlarımızın yeniden hayata tutunabilmeleri için desteklenmesi gerekmektedir.

Bu doğrultuda meslektaşlarımıza yönelik bazı taleplerimiz kısaca şu şekildedir.

Geriye dönük olarak birikmiş Adli Yardım Ücreti alacaklarının ödenmesi gerekmektedir.

Birikmiş CMK Ücreti alacakları ile doğmuş beraat vekalet ücreti alacaklarının ödenmesi, ödemede yasal prosedür uygulanmaksızın gerekli kolaylığın sağlanması gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın kamu kurumlarından almaya hak kazandıkları vekalet ücreti alacaklarının gecikmeksizin ödenmesi  gerekmektedir.

Depremden zarar gören illerdeki meslektaşlarımızdan talep edenlerin kamuda avukat olarak görev alabilmeleri ve avukatlıktan hakimliğe geçiş kriterleri çerçevesinde sınavsız olarak hakim savcı yardımcılığı kadrolarına atanmaları için yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.

Ayrıca

3 yıl süreyle mesleğe yeni başlayacak meslektaşlarımızdan ruhsat harcı alınmamasını,

Başka barolara nakil yaptıranlar da dahil olmak üzere avukat stajyerlerine staj süreleri boyunca, avukatlara 3 yıl süreyle aylık ödeme için düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.

Deprem felaketi nedeniyle ülkemiz genelinde duruşmalarda yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesi ve hak kayıplarının doğmaması için UYAP e-duruşma sisteminin tüm ülkede yaygınlaştırılarak uygulanması, taleplerin kabulü konusunda mahkemelerce gerekli hassasiyetin gösterilmesi için uyarı yapılması gerekmektedir.

Deprem felaketinden etkilenen illerimizdeki meslektaşlarımız ile deprem sebebiyle naklini başka bir baroya alan meslektaşlarımızın;

Bağ-Kur ve SGK prim borçları ile cezalarının sosyal haklarına halel gelmeksizin silinmesi ve çalışmaya başlayacakları tarihten itibaren 3 yıl süreyle prim ödeme yükümlülüğünden muaf tutulmaları, her türlü vergi borçları ile cezalarının silinmesi ve çalışmaya başlayacakları tarihten itibaren 3 yıl süreyle vergi ödeme yükümlülüğünden muaf tutulmaları gerekmektedir.

Çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliği ve barolarımız bu konuların takipçisi olacak meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü girişimi gerçekleştireceklerdir.

 Bu kötü günleri hep birlikte el ele vererek dayanışma ile aşacağımıza inancımız tamdır.”Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER