© Yeni Aksaray Gazetesi

Camiler inancımızın nişaneleridir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yapılan programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da katılarak, yaptığı konuşmada ; “Camiler inancımızın nişaneleridir.” Dedi.

İl Müftülüğümüz ev sahipliğinde ATSO Konferans salonunda gerçekleştirilen programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Müftüsü Veysel Işıldar, kurum amirleri, protokol üyeleri, din görevlisi hocaları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Veysel Işıldar gerçekleştirdi. Müftü Işıldar; “Din görevlilerimiz Milletimizin manevi değerlerinin yaşatılmasında büyük öneme sahiptirler. Nitekim bunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha görmüş olduk. Bu vesileyle ‘Camiler ve Din Görevlileri’ Haftamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sonrasında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu hitaplarında; “Camiler inancımızın nişaneleridir. Mihrapları ile mabed, minberleri ile mektep, hutbeleri ile devlettir, çok önemli bir yere sahiptir. Gençlere rol model, cemaatine dert ortağı, sözleri ve yaşantısıyla örnek olan din görevlilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ardından İl Müftülüğü Uzman Vaizi Murat Kaynar hoca tarafından “Peygamberimiz, Cami ve Namaz” konulu konferans verildi. Peygamberimizin namaza, cemaat olmaya ve camilere verdiği büyük önem anlatıldı.

Program sonunda, yaptığı örnek çalışmalar sebebiyle İmam Hatip Hasan Hüseyin Altan’a Vali Kumbuzoğlu tarafından “Başarı Belgesi” verilirken, İl Müftüsü Veysel Işıldar da Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na Kur’an-ı Kerim hediye etti.*ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER