© Yeni Aksaray Gazetesi

Çanakkale, ileriye dönük kararlılığımızın kaynağıdır

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü kutlama mesajında, Türk milletinin tarih boyunca çetin mücadelelerden, zor dönemlerden geçmesine rağmen özgürlüğünden, bağımsızlığından asla vazgeçmediğine vurgu yapan Erel, kahraman ecdadımızın kıymeti ve fedakarlıklarının bugün ayrıntılı olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Milletvekili Erel “Tarihi kahramanlıklarla, destanlarla dolu yüce Türk milletinin onurunu, gururunu, namusunu korumak amacıyla verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

Dönemin hasımları sahillerimize kadar gelmiş, vatan topraklarına yönelik kirli ve habis emellerini hayata geçirmeye kalkışmış,   çok şükür yüce Allah’a ki Çanakkale önünde imana çarparak, kahraman ecdadımızın bağımsızlığa olan inancı karşısında diz çökmüş, sefil olup, yok olmuştur.

Batmaz denilen dağ gibi hasım gemileri Yüce Allah’ın yardımı, kahraman Türk milletinin azmiyle batmış, yenilmez denilen düşmanlar , Türk bayrağı önünde el pençe divan durup , boyun eğmiştir.

Türk milleti Anadolu’nun yıkılmaz, geçilmez, sarsılmaz,  aşılmaz olduğunu tarih boyunca birçok kez ispat etmiş, Çanakkale Zaferinde de bunu tarih durdukça hatırlanacak şekilde tescil ettirmiştir.  Çanakkale geçilmezdir…

Canları pahasına gelecek nesillerin, yani bizlerin bağımsızlığını, namusunu koruyan aziz şehitlerimizin kıymeti , fedakârlıkları üzerine bugün ayrıntılı olarak düşünmek gerekir.

Kahraman ecdadımız, vatan topraklarının geçilmez olacağının ileriye dönük kararlılığımızın kaynağıdır.

Çanakkale zaferimizin yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini şükranla, minnetle , hayırla yâd ediyorum.” *AYHAN ÖZDEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER