© Yeni Aksaray Gazetesi

Çanakkale ruhu genç nesillere verilmeli

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 104. YIL DÖNÜMÜ nedeniyle bir mesaj yayımlayan milletvekili Cengiz Aydoğdu güne özel şunları söyledi : “Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücümüzün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.

                Dün omuz omuza vererek vatanı, milleti, devleti ve hürriyeti için mücadele edip şehit düşenlerin bugün çocuklarını çeşitli fitnelerle bölüp parçalamaya uğraşanlara da en ibretli cevap yine Çanakkale destanında saklıdır.

                Çanakkale Savaşı bize bir kez daha göstermiştir ki; Allah’ın rızasını kazanmak, İ‘lâ-yi Kelimetullahı yeryüzüne hâkim kılmak için çarpan yürekler asla esaret altına alınamayacaktır.

                Yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmeden rengini şehidin kanından alan al bayrağımız inmeyecektir.

                Şehadetleri dinin temeli olan ezân-ı Muhammedi hiçbir zaman dinmeyecektir. Bu uğurda gerekirse nice canlar verilecek ancak mabedimizin göğsüne namahrem eli değmeyecektir.

                Hakka tapan milletimizin birlik ve beraberliğine göz dikenler asla muvaffak olamayacaktır.

                Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözü olmuştur. Milletimizdeki bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhunu genç nesillere vermeli ve aradan uzun yıllar geçse de düşmanlarımızın bizi bu coğrafyada müstemleke yapmak için hala büyük bir gayret içinde olduklarını öğreterek milli şuur kazandırmalıyız.

                Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER