© Yeni Aksaray Gazetesi

Çerdiğin mahallesinde yol genişletiliyor

Çarşı merkezine en yakın mahallerden olan Çerdiğin mahallesinde yol üzerinde kalan eski yapılar yıkılarak, hem yol genişletiliyor, hem de sürücülerin görüş mesafeleri genişlemiş oluyor. İtfaiye eşliğinde iş makinaları ile yıkılan eski ev, artık günümüzde sorun teşkil etmekten kurtarılmış oldu.

Şehrin merkezi konumunda yer alan Çerdiğin Mahallesi’nde birbirine yakın konumda bulunan birçok tarihi yapı bulunuyor. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Çerdiğin Mahallesindeki bazı yapılar ulaşımda yolun daralmasına sebep oluyordu. Aksaray belediyesi, Çerdiğin Mahallesinde yolu daraltan yapıların yıkılarak ulaşımı kolaylaştırma adına kamulaştırma çalışması başlatmıştı.

Çerdiğin Mahallesi’nde bulunan 1050’nolu Sokak Üzerinden, İl Sağlık Müdürlüğü, Aşevi, Horozbaba Cami-Kızıltanlar Konağına giden 12 metrelik yolu 5 metreye kadar daraltan yapıları (bahçesiyle birlikte) kamulaştırıldı.

Kamulaştırılan bölgede, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile tüm hak sahiplerinin vehissedarların onayı alınarak yapılan bu titiz çalışma ile yolun genişletilmesi için bölgede yıkım çalışması yapılarak yol genişletildi.

Aksaray’ın en eski yerleşim alanlarından olan Çerdiğin Mahallesindeki bu sorunun 30 yıldır çözüme kavuşmasını beklediklerini belirten mahalle sakinleri yıkım çalışmalarına şahitlik ettikleri anlarda şu ifadeleri kullandılar; ‘Çerdiğin Mahallesi sakinleri olarak bizde bu yolun genişletilmesini bekliyorduk. Hak sahiplerinin ve hissedarların yurtdışında olması sebebi ile yol uzun yıllar boyunca genişletilememişti. Ama Belediye Başkanımızın girişimleri ile olumlu neticeler alındı. Yolun genişletilerek Çerdiğin Mahallesi ve Çarşı merkezi arasındaki ulaşımın güvenli ve kolay hale gelmesini sağlayan başta Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER