© Yeni Aksaray Gazetesi

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK Belediye Başkanının görevi sorunları çözmektir

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk belediye tarafından hala kanalizasyon alt yapısı yapılmamış Yeni Sanayi Mahallesi’nde 80 kişinin fosseptik çukuru kullandığını belirterek “Biz 2022 yılında vatandaşlarımıza yaşatılan bu rezillikten utanç duyuyoruz. Umarım Belediye Başkanı da utanç duyar ve sırça köşkünden çıkarak bu mahalleye gerekli hizmeti getirir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç ve beraberindeki heyet ile birlikte Yeni Sanayi Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Aksaray Belediye binasına 3-4 kilometre uzaklıkta, kentin can damarı E 90 karayoluna sadece 50 metre uzaklıktaki vitrin konumunda bir mahalle olan Yeni Sanayi’de vatandaşların alt yapı sorunları yaşadığını dile getiren İl Başkanı Ertürk vatandaşlara yaşatılan bu eziyetten utanç duyduğunu kaydederek, “Aksaray'ın her mahallesini, sokağını gezerek sorunlarını tespit ediyoruz. Yeni Sanayi Mahallemiz E90 karayoluna 50 metre mesafede. Yani burası Aksaray'ın vitrini, görünen yüzü. Bu kadar göz önünde olan bir mahallede 80 kadar aile 2022 yılında kanalizasyon altyapısı olmadığı için foseptik çukuru kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Ertürk “Belediye binasına 3-4 kilometre, vilayet binasına 4 kilometre uzaklıkta bir mahallede 2022 yılında bu insanlar hala foseptik çukuru kullanıyor. 1 kilometre ötedeki lağımdan gelen koku mahalleliyi ciddi şekilde kötü etkiliyor. Sanayi Mahallesi'ne en son 25 yıl önce asfaltı atılmış hala onu kullanıyorlar. Şehrin vitrini olan mahallelerden birinde vatandaşların hala foseptik çukuru kullanmasından dolayı ben utanç duyuyorum. Yönetenlerin yüzü kızarıyor mu bilmiyorum. Onları vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum” dedi.

Belediye başkanlığının temel şartı şehrin geri kalmış mahallelerini pozitif ayrımcılık uygulayarak o mahalledeki sorunları çözmektir diyen CHP il başkanı Ertürk,  Sayın Belediye Başkanımızı Yenimahalle, Sanayi, Zafer, Somuncu Baba mahallelerine davet ediyorum. Bu mahalleler hizmet bekliyor.

 Hangi konumdaki belediye başkanı olursa olsun; o kentteki mahalle muhtarları, belediye başkanıyla randevusuz görüşebilmeli, ona ulaşabilmeli. Birçok muhtarla yan yana geliyoruz. ‘Belediye başkanından randevu alamıyoruz’ şikayetlerini çok muhtardan duyuyoruz. 48 mahalle muhtarı var. Ayda 1 kez görüşmek için bile zaman ayıramıyorsanız Aksaray belediye başkanlığı gibi onurlu bir görevde oturmanızın gereği yok Sayın Belediye Başkanı” diye konuştu. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER