© Yeni Aksaray Gazetesi

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK Vatan bir bütündür, bölünemez

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk parti binasında yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Aksaray ziyaretine değinen Ertürk; “Aksaray diye bir şehrin var olduğunu iki buçuk yılda Ak Parti’ye öğreten Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Sayın Belediye Başkanımız Dinçer Bakan Kurum’a yönelik ne istediysek geri çevrilmediğini söylüyorsunuz. Bu zamana kadar Aksaray için sadece Millet Bahçesi mi istediniz? Sayın Kurum’a hangi hizmetlerinden dolayı Aksaray’ın Bakanı unvanını verdiniz, doğrusu şaşkınım” diyen il Başkanı Ertürk 81 İlde yapılacak konutlar ile ilgili de kış aylarına girildiği için inşaatların devam edemeyeceğini belirterek “Mayıstan sonra zaten iktidarda olmayacaksınız, konutları ne zaman yapacaksınız?” Dedi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ertürk HDP’ye Bakanlık verilmesi konusunda kesin bir cevap verdi. “Cumhuriyet Halk Partisinin İl Başkanı olarak açıkça söylüyorum. HDP’ye Bakanlık verilmeyecek” diyen Ertürk, Tekin’in görüşlerinin Parti’yi değil şahsını bağladığını hatırlattı.

CHP’li Parti Meclisi üyesi Nevaf Bilek’in Kürdistan açıklaması konusunda gelen soruyu ise “Nevaf Bilek’in bahsettiğiniz açıklamasını basından okudum. Kürtçe demeç verdiği için ve ben de Kürtçe bilmediğim için tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Videodaki çeviri doğru ise, Nevaf Bilek’e yanlış partide siyaset yaptığını söylemek istiyorum. CHP’nin misyonu ve tarihsel birikimi buna izin vermez. Partimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ‘Misak-i Milli sınırları içerisinde vatan bir bütündür, bölünemez’ ilkesini benimseyen bir partidir. Eğer Nevaf Bey bunları söylemiş ise siyaset yapacağı yer CHP değildir. Kürdistan söylemini dillendiren HDP, AK Parti var mesela. Sayın Erdoğan’ın başbakan iken ‘Bu ülkede bal gibi Kürdistan da vardır, Lazistan da vardır söylemi var mesela. Bu partilerde siyaset yapsın. Yok eğer bu çeviri doğru değilse ve basında yaratılmaya çalışılan çirkin bir algı varsa bu durum düzeltilmelidir’’ ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu programındaki konuşmasını da değerlendiren Ertürk “Soyer Osmanlı Devleti’ne hakaret etmemiştir. Kurtuluş Savaşı’nda İngilizlerle ortak hareket eden Damat Ferit Paşa ve Vahdettin’i; Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’da milli mücadeleyi başlattığında boynuna idam fermanını asanları kastetmiştir. Bu oldukça açıktır.” Dedi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER