© Yeni Aksaray Gazetesi

CHP'Lİ ERTÜRK, YAPILCAN KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ “Bu meraların gasp edilmesine müsaade etmeyiz"

CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü ve PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, Yapılcan köyünde açıklamalarda bulundu. Ertürk, “Hukuku çiğneyerek, kanunun arkasından dolaşarak, kamu kurumlarında gizli ilişkiler yürüterek bu meraların gasp edilmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.

“Bu tip arazilere göz diken mera fareleri var”

Yapılcan Köyü muhtarlığı önünde konuşan Ertürk, “Yapılcan köyünün kamuoyuna ve medyaya yansıyan, birkaç gündür süren bir isyanı söz konusu. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi parti yöneticilerimiz olarak, Yapılcan köyümüzü ve muhtarımız Mustafa Koyuncu’yu ziyarete geldik. Yapılcan köylülerinin haklı isyanı olan konuları muhtarımızdan dinledik. Yapılcan köyü bildiğiniz üzere Aksaray merkeze yakın bir köyümüz, arazisi oldukça kıymetli ve değerli. Bildiğiniz gibi bu tip değerli arazilere göz diken hazine fareleri var. Siyaset yaptığım ve CHP İl Başkanı olduğum dönemde de bunlarla mücadele ettim” ifadelerini kullandı.

“Buraya 30 bin Suriyeli getireceklerdi, tepkiler üzerine vazgeçildi”

Yapılcan köyündeki konuyu hukukçuların ve arkadaşlarının araştırdığını belirten Ertürk şunları kaydetti:

“İl Başkanlığı yaptığım dönemde de Yapılcan'da Allah rahmet eylesin o günkü muhtarımız Ramazan Yapılcanlar ile birlikte bir mücadeleyi yürütmüştük. Dinlediğimiz kadarıyla 2013 yılından öncesine dayanan bir işi kılıfına uydurma söz konusu. Buraya Suriyeliler için bir kamp kurulacaktı, 30 bin Suriyeliyi bu bölgeye getireceklerdi, tepkiler üzerine bundan vazgeçildi. Daha sonra Yapılcan köyünün çok kıymetli bir arazisini, merasını vasfını değiştirip başka amaçlarla kullanmaya kalkıştılar. Köy halkı ve muhtarlığı dava açarak o davayı kazandı. Mahkeme kararına rağmen uzun yıllar boyunca tapuda o arazi yeniden mera vasfına dönüştürülmedi.” *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER