© Yeni Aksaray Gazetesi

Dağılgan Stadının zeminini eleştirdi

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, ülke ve şehir gündemini değerlendiren bir basın açıklaması yaptı. Ekonomik krizden Erdoğan-Sisi görüşmesine, TOKİ ödemelerinden Aksarayspor’un stadyum ihtiyacına kadar geniş bir alanda açıklama yapan Ertürk, önemli noktaların altını çizdi.

ASGARİ ÜCRETLİLER TOKİ TAKSİTİNİ NASIL ÖDEYECEK?

Cumartesi günü Sultanhanı İlçesi’nde TOKİ ödemeleri ve konutların teslimiyle ilgili mağdur vatandaşlarla görüşmeler yaptıklarını anımsatan ve süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Ali Abbas Ertürk, “Vatandaşlarımızdan 2019 yılında TOKİ’ye yazılırken 500 lira başvuru ücreti alınmış ve denilmiş ki ‘Siz 140-160 bin lira civarında bu dairelere sahip olacaksınız.’ 2021 yılında ihale yapılmış, 2022’nin Temmuz ayında biteceği söylenmiş. Henüz bitmesine 9-10 aylık bir süreç var. Bunu da geçtik vatandaşlarımıza sabit değişken faizle 750 bin lira civarında fiyat çıkarılmış, insaf… Aylık bugün için 3 bin 750 lira ödeyecek. Dar gelirli bir vatandaşın alacağı maksimum para asgari ücrettir. Hala asgari ücretin çok altında geliri olan haneler var. Şimdi 5 bin 500 lira maaş alacak, 3 bin 750 lirasıyla ev taksiti ödeyecek, kalan bin 750 lira ile mutfak masrafını mı, çocuğunun giderlerini mi, kış geldi doğalgazını mı, elektriğini mi, kömür parasını mı hangisini karşılayabilir? Vicdana davet ediyorum. Dar gelirli vatandaşlarımıza aylık bin 750 lira ile geçinmeyi reva görenlere sesleniyorum;  bu parayla sadece bir saat geçinin! Bir gün bile demiyorum, sadece bir saat geçinebiliyorsanız biz bu fiyatları kabul edeceğiz. Bu çok büyük bir vicdansızlık. Vicdansız dediğimiz TOKİ vicdana geldi galiba ve basın açıklamamızdan sonra sitesinde, bu fiyatların yeniden gözden geçirileceği konusunda bir duyuru yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

STADYUM ÇAMUR İÇİNDE, SPORCULAR AYAKTA DURAMIYOR

Hafta sonu Aksarayspor’un maçını izlediklerini söyleyen ve şehrin bir stadyuma duyduğu ihtiyacı bir kere daha gördüklerini anlatan Ertürk, şöyle devam etti: “Üç puan amacıyla başladığımız maçtan bir 1 puan aldı ama biz futbolcularımızın ayakta kaldığına dua ediyoruz. Şampiyonluğa oynayan bu takıma bu stadyum reva görülemez. Stadyumun büyük bölümü çamur içinde kalmış. Futbolcularımız artık bir balçık içerisinde kalmış, ayağını bastığı yerden çıkartamıyor. Sakatlık olmadan bu maçı tamamladığımıza şükrediyoruz. Sultanhanılı Mustafa amcadan selam getirdim büyüklerimize, ‘Eğer stadyumu yeniden yapacak paraları yoksa yetkililerimiz benim pancar tarlamda maçları yapabilirler’ diyor. Çünkü pancar tarlası bizim stadyumdan bile daha iyi. Gençlik Spor Müdürlüğü’müze ve Aksaray’daki yetkililerimize çağrı yapıyorum; Aksaraysporumuza bu sahayı reva göremeyiz.”dedi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER