© Yeni Aksaray Gazetesi

DARISI AKSARAY’A

Nevşehir Balon turizminden ilk 10 ayda 600 bine yakın yolcu taşıdı.

Balon turizmi denince akla ilk gelen bölgemizde komşu il Nevşehir oluyor. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgeye giderek bu yılın ilk 10 ayında balon turizmi verilerini açıkladı. Kapadokya bölgesinde Nevşehir’in yılın ilk 10 ayında 27 bin 634 uçuş ve 590 bin 887 yolcuya ulaştığını ifade ederek, bu rakamın yıl sonuna kadar 670 bin yolcuya ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Ihlara Vadisi üzerinde balon turizmini yerleştirmek adına ilimiz yetkililerinin yaptıkları çalışmalar devam ederken, bu güne kadar henüz gelir getirecek bir rakama ulaşılmadığı gözleniyor. Önümüzdeki turizm sezonunda bölgede balon turizminin genişlemesi için Aksaray’ın da devreye girmesi ile vadi üzerinde ve Aksaray sınırları içerisinde kalan turizm yörelerinde balonlu seyahatlerin artarak iyi bir başlangıç yapılması arzu ediliyor.

Türkiye’nin yükselen turizm değerlerinden birisi olan sıcak hava balonu sektörünün de yolcu ve uçuş sayılarıyla birlikte her geçen gün büyüdüğünü belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, eğitim ve antrenman uçuşları ile, tüm Kapadokya bölgesinin balon turizmini canlı tutacağı yolunda açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER