© Yeni Aksaray Gazetesi

Deplasmandan puanla döndüler

Yağmur altında ağır zeminde oynanan karşılaşmadan gol sesi gelmeyince her iki takımda puanları paylaştı. Akhisar 0-Aksaray 0

Bir dönem süper ligde top koşturan Akhisarspor dün Aksaray ekibini ağırladı. Sezonun 13.haftasında deplasmanda Akhisarspor takımı ile sahaya çıkan Aksarayspor,  karşısında genç bir kadroyu buldu.  Siyah-Beyazlı temsilcimiz rakibinin karşısına ideal on biriyle çıktı. Lider liginde verdiği havayla Akhisar karşısında ilk 45. Dakikada üstün bir oyun sergiledi. İlk ciddi atağını da 27. Dakikada Ali Say ile yakaladı. Çok net gol pozisyonunu dışarı atan Say, bu pozisyondan yararlanamadı. Aksarayspor atakların hızını kesmedi sağlı sollu geliştirdiği tehlikelerle rakip kalede devamlı gol arayan takım oldu. Yağmur altında oynanan ilk 45. Dakikada iki takımdan da gol sesi çıkmayınca devre başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Maçın ikinci devresine Aksaray Belediyespor yine baskılı başladı. Sağanak yağmur altında oynanan mücadelede sağ zemininde ağırlaşması ile iki takımda sahada topa hakimiyette zorlandı. Siyah beyazlı temsilcimiz Aksaray Belediyespor hava şartlarına rağmen yine çok iştahlı ve bir o kadarda istekliydi bu istekli oyunu ikinci devrede tam beş net gol pozisyonu bulmamızı sağladı. Bu pozisyonlarda hem rakip kaleci hem de direkler gol atmamıza izin vermeyince 90. Dakika başladığı gibi 0-0 sona erdi. Belediyespor bu sonucun ardından altı haftalık kazanma serisine de son vermiş oldu. Deplasmanda alınan bir puanın ise şampiyonluk yolunda büyük kazanç olarak görülmesi takımıza moral verdi ve liderliğini bu haftada sürdürmeyi başardı. Rakip takip Akhisarspor ise 90 Dakika boyunca orta sahayı geçmeyerek hem orta sahayı hem de defansı kalabalık tutarak ağır zeminde liderden alınan bir puana çok sevinen takım oldu. Aksaray Belediyespor ise deplasmanda lidere yakışan bir futbol sergileyerek 1 puanla dönmesini bildi. En yakın takipçimiz Çankaya spor'un deplasmandan galip dönmesinin ardından aradaki puan farkı bire inmiş oldu. Aksaray Belediyespor pazar günü kendi evinde M.Arguvanspor'u konuk edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER