Depremzedeler Hatay mutfağını Aksaray’a taşıdılar
GÜNDEMDeprem bölgelerinden Aksaray’a gelerek evlere yerleşenler beraberlerinde kendi bölgelerinin mutfak kültürlerini de getirdikleri gözlendi. Özellikle ülkemizde gastronomi alanında önde gelen illerden olan Hatay mutfağı, Aksaray’a yerleşen depremzedeler tarafından ürünlerin satışının da gerçekleştiği görüldü.
Hataylı depremzedeler evlerinde yaptıkları ürünleri belli noktalarda satarak Hatay mutfağını Aksaray’a taşımış oldular. Depremzedelerin yaptıkları ürünler ve fiyatları şu şekilde açıklandı:
Mantı kg 180 tl
İçli köfte kızarmış tane 17,5 tl
İçli köfte dondurulmuş tane 15 tl
Yaprak sarması kg 180 tl
Kaytaz böreği tane 15 tl
Biberli ekmek tane 15 tl
Biberli poğaça tane 10 tl
Külçe tane 15 tl
Kısır porsiyon 30 tl
Kağıt kebabı kişi başı 100 tl *ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir