© Yeni Aksaray Gazetesi

DESTEKLER ÖRNEK OLDU Büyüksün Aksaray

Kahramanmaraş merkezli depremlerin daha ilk gününde organize olarak depremzedenin yaralarının sarılmasına büyük destek veren Aksaray, gösterdiği fedakarlığın tartışılmaz seviyede olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Aksaray olarak deprem bölgesinde 563 personel görevlendirildi. 221 iş makinası ve 210 araçlık katılımla bölgenin arama kurtarma çalışmasından enkaz kaldırma işlemlerine kadar pek çok alanda Aksaray damgası vuruldu.

Bölgeye 34 konteynır gönderildi, 67 Hafriyat aracı gece gündüz enkazdan geriye kalan moloz yığınlarını kaldırıyor. 1103 Tır gıda yardımı ile adeta rekor kırıldı.115 Tahliye otobüsü organize edilerek bölgeden farklı illere gitmek isteyenlerin taşınmalarına yardımcı olundu. Bu arada 3776 depremzede Aksaray sağlık ekipleri tarafından tedavi edilerek şifa bulmaları sağlandı.

Milletle el ele gönül gönüle yapılan bu çalışmalar yaraların sarılmasında önemli bir mesafe aldırırken, şehrimiz sivil toplum kuruluşlarının gayretli çalışmalarının unutulmaz bir performans sergilemesi, birlik ve beraberlik açısından önemli bulundu. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER